O graţiere a KGB-istului criminal Ion Iliescu nu venea niciodată singură, ci cu 25.000 de dolari

miercuri, aprilie 1, 2020 18:06

Criminalul Ion IliescuSăptămâna trecută (era aprilie 2004 – n.m.), Ion Iliescu a decorat un primar de ţară care a stat 18 luni la ţuhaus pentru furt (ştiam de primarul ăsta de câteva luni, aşa cu e de presupus că ştia şi preşedintele României, fiindcă doar e la etatea la care nu-i scapă nicio bârfă).

Acum două luni (în februarie 2004 – n.m.), Ion Iliescu a graţiat un poliţist gorjean care luase 7 ani pentru contrabandă cu maşini. Un consilier de-al lui, Şerban Nicolae (o fi unul şi acelaşi cu “analul” din Parlamentul actual? – n.m.), a declarat atunci în “Evenimentul zilei” că preşedintele a luat hotărârea graţierii pe baza unor “motive sociale”.

La sfârşitul anului trecut (2003 – n.m.), alte motive sociale care îi tulburau lui Ion Iliescu tihna de sărbători au dus la graţierea altor doi infractori, fiul unui şef de la Poliţia Ialomiţa (cel demis în urma scandalului cu fetele sechestrate) şi un vameş corupt.

Nu mai e de mult o surpriză că anturajul lui Ion Iliescu e plin de infractori, dar rămâne o mirare ideea că un preşedinte, chiar şi unul care nu e la prima strângere de mână cu mâini predispuse la cătuşe, răsplăteşte infractorii cu atâta dare de inimă.

Pe undeva, sub el, trebuie să fie o filieră, şi unde e o filieră e şi un interes. Filiera s-a născut şi a crescut în jurul avizului-recomandare de la Ministerul Justiţiei, care trebuie să însoţească cererile de graţiere individuală.

Acum două săptămâni (era martie 2004 – n.m.), am aflat cazul unui om condamnat pentru evaziune fiscală şi fals în acte, care a fost graţiat de preşedinte după ce a onorat filiera cu 25.000 de dolari. Mai mult de atât nu vă pot spune, că: nu am dovezi; Antonie Iorgovan nu este agreat de nepoţei şi, neavând cum altfel să-şi petreacă anii de bătrâneţe comunistă, stă în Parlament şi ţine calomnia în Codul Penal; şi nici nu am 25.000 de dolari să dau pe o graţiere. (“Academia Caţavencu”, nr. 644/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu