O maşină pentru milionarii planetei: Lamborghini Countach

sâmbătă, august 21, 2021 15:16

Lamborghini CountachLamborghini Countach este, poate, una dintre cele mai recunoscute mașini din lume. Asta în ciuda faptului că puțini oameni au văzut vreodată una în viața reală, din cauza prețului ei astronomic. Se pare că toată lumea avea un afiș al mașinii. Și acum s-a întors! În formă hibridă! Probabil că încă nu vă puteți permite o astfel de maşină.

Noul model are numele complet Lamborghini Countach LPI 800-4, este un vehicul hibrid cu 802 cai putere, cu un sistem de propulsie montat pe lungime și cu tracțiune integrală. Chiar și ca hibrid, ar trebui să zboare pe şosea. La urma urmei, are un motor V12 de 6,5 litri și un motor electric de 48 de volți, care pot funcționa simultan.

Ce înseamnă asta? Încercați să ajungeţi de la zero la 60 de mile pe oră (aproximativ 97 km/h) în mai puțin de trei secunde și de la zero la 120 mile (aproximativ 193 km/h) în mai puțin de nouă secunde cu o astfel de maşină şi veţi reuşi. Mai mult, poate atinge lejer viteza de 221 mile pe oră (aproximativ 356 km/h). Nu spunem că ar trebui să depășiți poliția care încearcă să vă oprească pentru viteze nebunești, dar probabil că ați putea. (Conduceți responsabil!)

Acesta este un model Lamborghini, desigur, și amintește de numele clasic Countach, dar are şi caracteristici suplimentare. Compania a folosit un supercondensator pentru motorul electric despre care susține că produce de trei ori mai multă putere comparativ cu o baterie litiu-ion de aceeași greutate. Iar Lamborghini a montat motorul electric pe cutia de viteze pentru a menține senzația de transfer de putere pe care o obțineți de la motorul V12.

În exterior, seamănă cu clasicul Countach, dar nu este o copie. Lamborghini spune că design-ul „nu este retrospectiv” și asta se vede în aspectul maşinii. Unghiurile sunt mai puțin ascuțite, partea din faţă este mai rotundă și spatele mai blând. Dar seamănă un pic cu modelele anterioare și ai putea să-l confunzi cu clasicul anilor ‘80, găsit în posterele cu maşini din fiecare casă.

Pur și simplu nu speraţi să cumpărați o astfel de maşină. Lamborghini spune că va face doar 112 bucăţi din acest model, Lamborghini Countach, și, deși nu a anunțat prețul, suntem siguri că va fi unul pentru milionari.

E şi ăsta un motiv să-ţi doreşti să ajungi milionar, nu?

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu