Ortodocșii lu’ Pește

vineri, august 30, 2013 15:33
Posted in category Educatie, Locale

Banii, scopul final al popilorConform rezultatelor Recensământului din 2011, majoritatea populației României este de religie ortodoxă. Mai precis, aproximativ 80% dintre români s-au declarat ortodocși. Procentul a scăzut față de recensământul anterior, deși, conform sociologului Mircea Kivu, nu sunt luate în calcul opțiunile a nu mai puțin de 1,18 milioane de persoane, care au fost recenzate ‘indirect’, au fost întrebați alții despre ei, și nu se știe ce religie au. Dacă și aceștia ar fi intrat în calcul, atunci ortodocșii ar reprezenta aproximativ 86% din populația României. România este, în continuare, o țară medievală, iar unul dintre argumente este procentul ateilor, 0,2% din populație, adică aproximativ 20000, media europeană a persoanelor fără apartenență religioasă fiind de aproximativ 18%. Despre ortodocșii lu’ Pește ar fi multe de spus. O primă observație este aceea că aderarea la o mișcare, fie ea și religioasă, se face știindu-i doctrina, fundamentul etc. Majoritatea ortodocșilor sunt complet pe dinafară, fiind o turmă ignorantă pe spinarea căreia trăiesc, în lux și huzur, preoțimea cea șmecheră. Cum poate fi în România atâta infractionalitate din moment ce creștinismul este religia iubirii aproapelui, iar ortodoxismul este un cult creștin? În opinia mea, cei mai mulți dintre ortodocși nu au nici o legătură cu esența creștinismului, sunt de mii de ori mai răi decât un ateu. Faptul că se calcă în picioare pe la parastase nu are nici o legătură cu doctrina creștină și cu învățăturile Mântuitorului. Convingerea aceasta, a mea, este formată în ani, luând faptele de zi cu zi, nu excepțiile, adică marii teologi ortodocși, ce scriu frumos, dar e literă moartă dacă scrisul lor nu a reușit să facă din turma ortodoxă o turmă creștină.

Iată câteva exemple de ‘ortodocși’, pe care i-am întâlnit în decursul timpului.

 • Când am scos trupul neînsuflețit al mamei mele de la morga din Botoșani, am vazut un tânăr de 20 ani, ucis de un altul, printr-o comună din județul Botoșani. Probabil, ucigașul acelui copil s-a declarat tot ortodox.
 • În localitatea Mileanca, județul Botoșani, acolo unde lucrez, îmi las mașina într-o parcare din fața Primăriei, la 40 de metri de postul local de Poliție. În repetate rânduri, mi-am găsit mașina zgâriată, deși este luată pe un credit bancar și plătesc rate la greu, bugetar fiind. Probabil, cei care îmi zgârie mașina sunt tot ortodocși. Cineva mi-a povestit că și în comuna Havîrna (sau Havârna) se întâmplă același lucru.
 • Trufia unor preoți este nemărginită. Acum mulți ani, mi-am permis să-mi spun părerea despre anumite idei din Biblie într-un dialog cu un preot. Văzând că nu mai are argumente, preotul a trecut la jigniri de genul ‘tu, un profesoraș de țară (preotul era din oraș), nu-mi poți spune mie cum e cu Biblia’.
 • În urmă cu 20 de ani, după apariția în presa locală a unui articol despre primarul de atunci al comunei Havârna (sau Havîrna), Stan Ioan pe numele său, iau o bătaie zdravănă, într-o seară de început de lună mai. Ajung acasă plin de noroi, plouase și era pe o uliță desfundată, cu trupul plin de lovituri. Probabil cel care a ‘ordonat’ bătaia s-a declarat tot ortodox.

Aș mai avea și alte exemple, dar mi-e prea scârbă de subiect pentru a continua. Oricum, plagiatorul Ponta a stabilit că religia este serviciu public esențial, așa încât și cei care nu beneficiază de acest ‘serviciu’ vor plăti pentru ortotocșii lu’ Pește, doar ei sunt majoritari. Și ca să înțelegem mai bine ce limbaj au ortodocșii în România, iată un titlu numai potrivit cu acești „creștini”: Ponta mai ești? Crin mai ești? Dacă nu, îngăduiți-mi să vă bag în pizda mamei voastre!. Autorul este Lucian Avramescu, ortodox și el.

Scoala versus biserica

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Ortodocșii lu’ Pește”

 1. Spovedania unui turnător la Securitate | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2014 at 20:21

  […] Ortodocșii lu’ Pește […]

 2. Fericitul, Vladimir Ghika, și licheaua, Ion Iliescu | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 20:15

  […] Ortodocșii lu’ Pește […]

 3. Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 20:21

  […] Ortodocșii lu’ Pește […]

 4. Biserica Ortodoxă Română, una din aripile bogate ale USL | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 20:32

  […] Ortodocșii lu’ Pește […]

 5. PSD-ul vrea căluș în gura presei | A șaptea dimensiune says:

  august 20th, 2015 at 9:01

  […] Ortodocșii lu’ Pește […]

 6. Barbaria nordului Moldovei (I) | A șaptea dimensiune says:

  august 20th, 2015 at 12:25

  […] Ortodocșii lu’ Pește […]

 7. Barbaria nordului Moldovei (II) | A șaptea dimensiune says:

  august 20th, 2015 at 17:32

  […] Ortodocșii lu’ Pește […]

Adauga un comentariu