Normal în România: un șpăgar în Parlament

sâmbătă, iulie 27, 2013 15:25

Miki SpagaCu toate că nu s-a născut lângă Carpați, dintr-o mamă și cinci tați, moldoveanul a votat uninominal la alegerile din 2012. Adică, teoretic, a votat omul, nu partidul (hă, hă, hă). Treaba asta cu ‘alegerile uninominale’ ar trebui trecută la cooperativa ‘munca în zadar’, alături de cea cu ‘garantarea proprietății’. Ce mai umblau pe aici tot soiul de trepăduși locali, pe la începutul anilor 2000, cu tabele și tabelașe prin care ‘pulimii’ i se sugera că, atâta vreme cât alegerile sunt pe listă și nu este trecut în Constituție garantarea proprietății, va fi nasol. Ei bine, alegeri uninominale au fost, în Constituție este garantată proprietatea, și nu-i la fel?

Doar un exemplu, din multele posibile. S-a scris în neștire despre Șerban Mihăilescu și celebra sa poreclă, Miki Șpagă. Asta nu l-a împiedicat pe ‘uoi’ și ‘fă’ să-l voteze uninominal în 2012. Așadar, județul Botoșani este reprezentat în Ferentariul României, adică în Parlamentul din cel mai ‘civilizat’ oraș, București, de domnul Șpagă. Și ce-a făcut acest Miki USLamist pentru județul pe care-l reprezintă? Păi, a cheltuit niște bani, fiind pe primul loc în topul celor mai cheltuitori senatori. Las’ că ‘uoi’ are de unde plăti cheltuielile lui Miki: din alocația copiilor și din ajutorul social. Tot ‘uoi’ și ‘fă’ n-au știut, sau nu i-a interesat, faptul că Șerban Mihăilescu este, dragi tovarăși, un infractor. A fost condamnat de instanța supremă, adică nu mai poate fi vorba de recurs, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul ‘Mită în arme’, în decembrie 2011. În Londra nu ieșeai din casă doi ani cu asemenea trecut, în România ‘uoi’ și ‘fă’ te ștampilează si te trimit în Parlament pentru a-ți continua ‘munca’ de infractor.

Dar haideți să intrăm puțin și prin Senatul României, cameră ilegală, conform Referendumului legal din 2009. După ce trecem de dormitorul lui Cretin Antonescu ‘Somnorici’, ajungem la domnul Șpagă. Iar activitatea acestui condamnat penal pentru corupție face toți banii:

 • Declarații politice: 0 (zero);
 • Întrebări: 0 (zero);
 • Interpelări: tot 0 (zero);
 • Interpelări adresate Primului Ministru: 0 (zero)

Are și câteva luări de cuvânt, iar una dintre ele, cea mai hazlie, este următoarea:

Eu, Mihăilescu Petru-Şerban, în calitate de senator ales în Circumscripţia electorală nr. 7, Botoşani, Colegiul uninominal nr. 2,

„Jur credinţă patriei mele România;

Jur să respect Constituţia şi legile ţării;

Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României;

Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor;

Aşa să mă ajute Dumnezeu.”

Made in Romania. Koneț film.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Normal în România: un șpăgar în Parlament”

 1. Ortodocșii lu’ Pește | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 20:09

  […] Normal în România: un șpăgar în Parlament […]

 2. Memoria eroilor din 1989 murdărită zilnic | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 19th, 2015 at 18:54

  […] Normal în România: un șpăgar în Parlament […]

 3. Spovedania unui turnător la Securitate | A șaptea dimensiune says:

  august 29th, 2015 at 8:07

  […] Normal în România: un șpăgar în Parlament […]

 4. Mafiotul George Becali continua nestingherit, din pușcărie, afacerile ilegale | A șaptea dimensiune says:

  martie 26th, 2016 at 20:37

  […] Normal în România: un șpăgar în Parlament […]

 5. Cum era arestata in SUA principesa Irina, fiica regelui Mihai | A șaptea dimensiune says:

  martie 27th, 2016 at 10:24

  […] Normal în România: un șpăgar în Parlament […]

Adauga un comentariu