Parlamentarul român – mojicul fără scrupule

sâmbătă, martie 14, 2009 13:51
Posted in category Educatie, Justitie

Ciordea, Ciordache, CiordilaÎn romanul “Noaptea de Sînziene”, de Mircea Eliade, există un personaj provenit dintr-o familie modestă, cu mulţi fraţi şi surori, care degustau doar din mămăliga unui ceaun imens, iar uneori şi aceasta lipsea. Ajuns într-o funcţie publică acesta a furat atât de mult din banii, evident, publici, încât a devenit foarte bogat. A fugit din România cu banii, copiii şi i-a crescut cu doică, le-a interzis să înveţe limba română, iar în familia sa meniul zilnic era echivalentul unui salariu de muncitor al României interbelice.

Cum realitatea bate, uneori, ficţiunea, multor parlamentari români li se potriveşte povestea, cu o singură deosebire: ei nu au fost nevoiţi să fugă din ţară. Cu o justiţie de rahat, parlamentarii de cacao votează în continuare cu patru mâini, fac trafic de influenţă promovându-şi rudele şi acoliţii în posturi publice călduţe, nu-şi declară averile, chiar dacă legea prevede acest lucru, ii doare-n cot de banul public, fac parte din tot soiul de consilii de administraţie, chiar dacă sunt incompatibili cu aşa ceva, chiulesc din Parlament după cum vor muşchii lor, dar nu sunt penalizaţi, îşi fac piaţa şi-şi vizitează rudele folosind maşinile de serviciu, îşi votează salarii şi pensii astronomice plus multe altele.

Iar toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă, precum în povestea de la început, nu exista un cizmar analfabet care să ne oblige pe toţi să facem foamea, într-o ţară cândva grânarul Europei.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Parlamentarul român – mojicul fără scrupule”

 1. Braconieri + Justiţie = Love(le) | A șaptea dimensiune says:

  martie 6th, 2016 at 19:29

  […] Parlamentarul român – mojicul fără scrupule […]

 2. De ce un infractor oarecare (Becali) face atâtea valuri ? | A șaptea dimensiune says:

  martie 6th, 2016 at 20:15

  […] Parlamentarul român – mojicul fără scrupule […]

 3. Vineri, 27 martie 2009, se implinesc 91 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania | A șaptea dimensiune says:

  iunie 3rd, 2016 at 18:25

  […] Parlamentarul român – mojicul fără scrupule […]

 4. Justiţia de cacao din România | A șaptea dimensiune says:

  iunie 3rd, 2016 at 19:09

  […] Parlamentarul român – mojicul fără scrupule […]

Adauga un comentariu