Petre Roman a venit la putere pe bicicleta dăruită de Ion Iliescu

sâmbătă, ianuarie 25, 2020 17:44
Posted in category Iliescu KGB

De la stanga: Ion Iliescu si Petre RomanPentru cei care bat în cap ideea de revoluţie cu aceea de lovitură de stat, desigur, întrebarea “se cunoşteau Iliescu şi Roman de dinainte?” încă nu a apus.

Prima dată, vă amintiţi, Petrică a spus că nu, nu s-au cunoscut, s-au văzut la Televiziune prima dată. După aceea, în faţa unor probe, a recunoscut că se mai văzuseră.

Recent, am primit o informaţie care învârte cuţitul în rana acestei întrebări: spun sursele noastre, extrem de informate, că Petre Roman, adolescent fiind, ar fi primit prima bicicletă din viaţa sa de la nenea Nelu. Un cadou plin de semnificaţii, tov. Iliescu încurajându-l, astfel, pe Petrică să pedaleze spre viitor.

Nu ştim pe unde o fi acum acea bicicletă. O fi avut ea un cadru bun, de nădejde? Căci posesorul ei s-a dovedit că făcea parte dintr-o minunată rezervă de cadre.

Al doilea cadou important făcut de acelaşi Iliescu a fost postul de premier pe care i l-a oferit lui Petrică de îndată ce s-a putut. Partea proastă a fost că intuiţia l-a trădat pe Petre Roman şi el, la rândul lui, l-a trădat pe Iliescu între locale şi generale, de teamă că nu va mai fi numit premier după alegeri. Ceea ce, spun analiştii şi sursele, a fost un raţionament fals pentru că, sentimental cum îl ştim, Iliescu i-ar fi făcut cadou încă un mandat de prim-ministru. Iar asta ar fi scutit România de guvernarea Văcăroiu. (“Academia Caţavencu”, nr. 639/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu