Plagiatorul Ponta își pune pilele, cunoștințele, relațiile (PCR-ul) să lupte cu frauda

luni, octombrie 7, 2013 17:54

Victor PontaPrimii şefi ai Antifraudei în România, numiţi de Ponta: un fost iubit al Dacianei Sârbu, un şef de cabinet, un director de vamă cu dosar penal

Un fost director vamal cercetat de procurori pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, un comisar la Garda Financiară promovat treptat de PSD şi care a avut o relaţie amoroasă cu Daciana Sârbu, un director de cabinet al şefilor ANAF în perioadele în care instituţia a fost condusă de liberali, un şef de vamă care îi este naş fiului PSD Bihor, Ioan Mang, dar şi un fost director la RA-APPS sunt primii în mâinile cărora premierul Victor Ponta a pus la începutul lunii prevenirea evaziunii fiscale din România.

Pe 5 septembrie, prin decizii ale prim-ministrului publicate în Monitorul Oficial în aceeaşi zi, Ponta le-a semnat numirile în funcţiile de şefi ai proaspăt înfiinţatelor direcţii regionale antifraudă lui Claudiu Codrea (Bucureşti), lui Cosmin Georgescu (Suceava), lui Daniel Dinulescu (Constanţa), lui Gabriel Valentin Cărbubaru (Alexandria), lui Adrian Paul Voicu (Târgu Jiu), lui Călin Valer Vesa (Deva), lui Iulian Bogdan Gheorghe (Oradea) şi lui Laurenţiu Dan Puşdercă (Sibiu).

Ajunşi şefi la Antifraudă cu sprijinul USL, nou promovaţii sunt, în general, în relaţii vechi fie cu PSD, fie cu PNL. În cazul lui Iulian Bogdan Gheorghe, fost şef la RA-APPS Scroviştea şi avansat pe filiera PNL Ilfov, acestea au suplinit chiar lipsa de experienţă în domeniu.

În situaţia lui Laurenţiu Puşdercă, fost director al Biroului Vamal de la Braşov, s-a trecut cu vederea o decizie recentă a instanţei prin care se cere reluarea cercetărilor pentru începerea urmăririi penale pe numele său şi al altor doi lucrători vamali pentru un prejudiciu de 2,9 milioane de lei. Contactat de gândul pentru a explica situaţia privind reluarea cercetărilor DNA, şeful Direcţiei Antifraudă de la Sibiu spune că „PDL a vrut să deschidă un dosar, dar n-a mers”. „În textul OUG 74 există obligaţia să am un aviz al serviciilor de specialitate ale statului. Dacă există situaţia despre care vorbiţi, este cunoscută de cei care m-au numit în funcţie. Am o pregătire în materia fraudei vamale şi nu eu am aplicat, am fost numit”, susţine Laurenţiu Puşdercă.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Plagiatorul Ponta își pune pilele, cunoștințele, relațiile (PCR-ul) să lupte cu frauda”

 1. Socrul lui Victor Ponta acuzat de omor calificat says:

  iunie 30th, 2014 at 16:55

  […] Plagiatorul Ponta își pune pilele, cunoștințele, relațiile (PCR-ul) să lupte cu frauda You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. Tags: criminali, ponta, psd, securisti, ticalosi […]

 2. USLamiștii sparg zeci de milioane de lei, din bani publici, pe mașini | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2014 at 21:08

  […] Plagiatorul Ponta își pune pilele, cunoștințele, relațiile (PCR-ul) să lupte cu frauda […]

 3. Mahmureala dictatorială a plagiatorului Ponta | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 25th, 2015 at 9:41

  […] Plagiatorul Ponta își pune pilele, cunoștințele, relațiile (PCR-ul) să lupte cu frauda […]

 4. Un șpăgar consul general | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 25th, 2015 at 9:46

  […] Plagiatorul Ponta își pune pilele, cunoștințele, relațiile (PCR-ul) să lupte cu frauda […]

Adauga un comentariu