Ponturi şi pronosticuri sigure la pariuri

duminică, septembrie 17, 2023 10:36
Posted in category Diverse

Cota2.ro

Am să vă spun o poveste legată de ponturi si pronosticuri sigure la pariuri.Dar înainte de asta, haideţi să ne (re)amintim un banc.

Se spune că un tip moare şi ajunge la judecata de apoi, aia de care povesteşte Biblia. În faţa lui Dumnezeu, omul nostru, adică personajul principal, începe cu mulţumirile. „Doamne, spuse păcătosul, îţi mulţumesc pentru numeroasele daruri pe care mi le-ai oferit de-a lungul vieţii. Am avut prilejul, datorită bunăvoinţei tale, să întâlnesc o fată frumoasă şi inteligentă, cu care m-am şi căsătorit. E adevărat, după o perioadă m-a părăsit pentru un tip mai bogat, dar ce mai contează, important că am avut şansa s-o cunosc.”

„Apoi, continuă omul, mi-ai dat sănătate să pot realiza ceva deosebit în viaţă. E adevărat, m-am apucat de băut, de fumat, de dus o viaţă dezordonată şi sănătatea s-a şubrezit, altfel nu aş fi în faţă Ta acum, dar ce mai contează, important este c-am avut şansa să-mi păstrez sănătatea de care m-am bucurat o perioadă.”

„Şi tot datorită ţie, Doamne, am avut parte de nişte prieteni minunaţi, atât de minunaţi încât, atunci când am ajuns sărac şi bolnav, m-au părăsit toţi, dar ce mai contează, important este c-am avut şansa să fiu înconjurat de oameni loiali şi prieteni adevăraţi, dacă n-aş fi dat de probleme, adică de sărăcie şi boală.”

„Aşadar, Doamne, am toate motivele să-ţi mulţumesc pentru toate darurile Tale minunate. Un singur lucru, totuşi, nu mi-ai dat. N-am câştigat niciodată la pariuri.”

Ascultându-i pledoaria, după ce termină, Dumnezeu îi răspunde: „Fiule, e adevărat că nu te-am ajutat niciodată să câştigi la pariuri. Şi ştii de ce? Pentru că trebuia să iei şi tu măcar o dată un bilet.”

Şi acum povestea. De fapt, nu este chiar o poveste, ci este, ca să citez o precizare din filme, inspirată din fapte reale, înfiorător de reale.

Eram student în anii ’80 ai veacului trecut şi un coleg de cameră a venit într-o zi la mine cu propunerea de a pune bani pentru a juca la Pronosport. Pe atunci nu existau prea multe variante la pronosticuri sportive, adică nu aveam de unde lua idei pentru biletul zilei de pe Cota2.ro.

Colegul ăsta al meu era un pasionat al pronosticurilor sportive şi, student la matematică fiind, îmi spune că a studiat problema o perioadă şi a găsit un număr de variante minimal care ne-ar asigura un câştic cert la pariurile sportive. Pe atunci erau meciuri din campionatul italian şi cel românesc, iar variantele erau doar trei, toate de final, celebrele 1 (victoria gazdelor), X (rezultat egal) şi 2 (victoria oaspeţilor).

Am mai aflat de la colegul meu că suma nu este foarte mare (vreo 700 de lei, la valoarea din acele vremuri), iar noi eram trei: eu, el şi încă un coleg de cameră. Am pus toţi bani, s-au strâns cei 2.100 lei, pentru acel număr de variante şi am aşteptat ziua de duminică, să vedem dacă ne ies pronosticurile.

Şi au ieşit. Evident, n-am devenit toţi bogaţi, dar calculul colegului meu a fost corect, ne-am recuperat banii şi am mai câştigat nişte sute de lei în plus.

Ca să revenim şi la bancul de la început, pentru a câştiga la pronosticuri sportive trebuie nişte informaţii (calcule) şi, obligatoriu, să luăm măcar un bilet. Sau mai multe. Noi atunci, în povestea anterioară, am luat suficient de multe, să fim siguri că o să câştigăm.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu