Presa pe vremea holerei, pardon, a PSD-ului (VII)

miercuri, octombrie 19, 2022 6:21
Posted in category Mass-media

Marian OprisanDin păcate pentru România, a existat regimul puşcăriaşului Adrian Nătase, un regim în care s-a format baronimea locală PSD (la acea vreme), cea care a furat tot în România şi a obligat peste 6 milioane de români să emigreze.

Pentru a putea fura în linişte, regimul criminal PSD din acea perioadă a fost preocupat să pună căluş presei independente, destul de firavă şi cu o pondere foarte redusă. Un exemplu sugestiv în materialul de mai jos, apărut în octombrie 2004.

Oprişan vrea un teanc de 25 de miliarde cu ziare în mijloc

Baronii PSD şi-au pus în gând să urce presa în pomul din care ei încă se mai chinuie să se dea jos. În provincia europeană Vrancea, manechinul de largă recunoaştere balcanică Marian Oprişan face tot ce poate ca să suspende presa jndependentă de cracă. În mare parte a reuşit, Ziarul de Vrancea strângând în doi ani de luptă cu baronimea PSD peste 160 de procese civile şi penale. Asta în timp ce principalul concurent, Monitorul de Vrancea, care-l pupă pe Oprişan acolo unde-l doare mai tare pe acesta de libertatea presei, a strâns şi el cât a putut. Dar nu procese, ci reclamă de la stat.

Zilele trecute (în octombrie 2004 – n.m.), baronul Oprişan a mai trimis două citaţii Ziarului de Vrancea. Şi a cerut ziaristului Sebastian Oancea despăgubiri civile de 25 de miliarde de lei (vechi – n.m.). Bani pe care, să vedeţi aici inimă de baron şi minte de absolvent de liceu agricol, îi va dona „în scop umanitar pentru bolnavii de SIDA, pentru persoanele cu handicap, pentru copiii abandonaţi etc.”. De ce am spus minte de absolvent de liceu agricol? Pentru că mai logic ar fi fost să declare că donează miliardele alea „lu’ mama, căreia i-am trecut pe numele ei un palat de câteva miliarde (lei vechi – n.m.) pe care nu le-aş putea justifica din salariu”.

Printre acuzele aduse de baron, am găsit-o şi pe aceea că Ziarul de Vrancea l-a făcut constant vinovat de fapte care ar fi atras condamnarea lui penală, dacă ar fi fost adevărate. Adică, dacă înţelegem noi bine, atâta timp cât nimeni nu l-a plimbat măcar un pic cu duba pe la periferia provinciei, înseamnă că tot ce s-a scris despre el este minciuni, domnu’ judecător. Adică, dacă înţelegem noi şi mai bine, Justiţia din Vrancea funcţionează ca unsă, faptele de corupţie sunt pedepsite exemplar, iar oamenii se îmbogăţesc pe căi cinstite, domnu’ judecător, şi v-aş da-o aici exemplu pe mama Gerarde Oprişan, care a reuşit să-şi facă palat nu din salariu, ca alţi pesedişti cinstiţi, ci dintr-o amărâtă de pensie. („Academia Caţavencu”, nr. 672/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu