Primul model Lamborghini complet electric nu va fi produs înainte de anul 2025

sâmbătă, august 28, 2021 13:34

Lamborghini
Producătorul italian de mașini Lamborghini a anunțat în luna mai 2021 că intenționează să lanseze versiuni hibride ale fiecărei mașini până la sfârșitul anului 2024. Și, deși maşinile Lamborghini sunt extrem de rapide, trecerea la modele complet electrice este puțin mai lentă, iar primul model Lamborghini complet electric nu va fi produs înainte de anul 2025.

La fel ca alți producători de automobile sportive și de lux, Lamborghini a încetinit să adopte transmisii electrice. Evident, clienții Lamborghini care cheltuiesc sute de mii de dolari pe o mașină vor să meargă repede, să arate bine, dar să audă şi sunetul motorului. Cu un model hibrid, proprietarii pot obține în continuare senzația și sunetul unui motor cu ardere internă, obținând în același timp avantajele energiei electrice.

CEO-ul Lamborghini, Stephan Winkelmann, a declarat că planurile sale de electrificare includ fiecare model de mașină. Până la sfârșitul anului 2024, întreaga gamă va de maşini va fi hibridă.

Adică cei care își pot permite un Lamborghini se pot aștepta la versiunile hibride ale modelelor Aventador, Huracán EVO și Urus până în 2024. Apoi, vom avea destul de mult timp să așteptăm cel de-al patrulea model complet electric.

În acest moment, este logic să începeți să treceți la un model electric de maşină sau cel puțin vă gândiţi la această trecere. Având vehicule de la Tesla și chiar viitoarea F-150 Ford, care va merge de la 0 la 60 în aproximativ 3 secunde și devine mai rapidă la fiecare lansare, mașinile sport trebuie să se schimbe odată cu timpul.

Nu se ştie, în prezent, dacă viitoarele maşini Lamborghini, de după anul 2025, vor fi numai electrice, dar compania dorește să-și reducă emisiile de CO2 cu cel puțin jumătate până în 2025.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu