Programe, softuri si altele asemenea

vineri, aprilie 21, 2017 17:16
Posted in category Dictatura comunistă, IT

SoftCe ar fi lumea de astăzi fără domeniul IT? O lume lipsită de creativitatea, vigoarea, dinamismul etc. caracteristice revoluției informaționale din zilele noastre. O lume a întunericului și lipsei de informații, în care am trăit cei care am prins și ceva ani din perioada dinainte de 1989. Oricât de criticat ar fi de unii, tot acest salt tehnologic ne-a permis nouă, muritorilor, să detinem o mașină care are tot confortul din lume, televizoare care nu cântăresc zeci de kilograme, cum erau odinioară, și care se defectau când îți era lumea mai dragă, ca să nu mai vorbim despre telefonia mobilă, inclusiv accesul la Internet direct de pe tabletă, smartphone, laptop etc. Pentru cineva născut după 1990, toate acestea par firești ca lumina zilei. Numai că, doar în urmă cu 50 de ani, oamenii nu aveau aproape nimic din toate acestea, daca excludem un radio amărât, la care ascultai limba de lemn, în România comunistă, sau un televizor alb-negru, pe care nu-l avea toată lumea, ce difuza non-stop propagandă comunistă, întreruptă, sporadic, de câte un meci de fotbal sau o emisiune de divertisment.

Nu mă pot abține să nu amintesc de idioțenia nostalgicilor dictaturii comuniste, care și-ar dori și azi să ne țină în întuneric, urând accesul la informații și libertatea de exprimare. Unul din textele de un cretinism aparte al pupincuriștilor bolșevismului criminal este acela că, dacă amintești de crimele comunismului, “furi curent” (am citit de câteva ori astfel de tâmpenii), dar dacă trimiți pe cineva la pușcărie, pentru că l-a înjurat pe Ceașcă, dacă trimiți mii de oameni în Siberia, pentru că l-au criticat pe Stalin, dacă ucizi milioane de chinezi, precum a făcut Mao, pentru că te împiedică să izolezi și să înfometezi o țară, nu-i nicio problemă. Diferența imensă dintre democrație și dictatura comunistă este următoarea: în timp ce bolșevismul a ucis și a adus suferință pentru elitele românești, profesori universitari, medici renumiți, ofițeri ai Armatei Române etc., uciși sau aruncați în pușcării, democrația permite tuturor limbricilor, care nu știu nici măcar să pună o cratimă în mod corect, să-si dea cu părerea, să te înjure și să te scuipe dacă nu ai și tu, precum au ei, limba în fundul unui cizmar analfabet care a nenorocit această țară, transformând-o într-o țară de hoți și corupți. Mai au, nostalgicii comunismului, textul cu “industrializarea comunistă” și altele asemenea, dar uită că marile forțe economice ale planetei nu au avut nevoie de comunism pentru a se industrializa. Așa și România, ar fi progresat mult mai mult fără teroarea comunistă. Poate am fi fost la nivelul Italiei de astăzi dacă rușii criminali nu ar fi adus comunismul în România, pe tancurile armatei roșii.

Iată și câteva recomandări de programe, softuri și altele asemenea.

  • BurnAware este un program pentru inscripționat CD-uri, DVD-uri, inclusiv în format Blu-ray și inclusiv CD-uri și DVD-uri boot-abile. Și da, este gratuit (varianta “free”), are dimensiunea de 7.3 MB (promite să nu ne omoare spațiul pe hard-disk și nici să consume multă memorie), are interfață în mai multe limbi (nu am verificat dacă are și limba română; cum care limba română? limba acelei țări guvernată de hoți și corupți, votați de 20% dintre cei cu drept de vot), este compatibil cu sistemele de operare Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10, pe 32 sau 64 de biți.
  • CCleaner este un soft extrem de cunoscut. E cineva care nu a auzit de el? Cum? Domnișora blondă din spate încă nu a auzit. Ei bine, în acest caz treceți la citit aici sau aici.
  • Avast, poate vreți să vă schimbați anti_vi(ne)_rusul sau încă nu ați aflat de acest program produs în Cehia, țara aceea cu 65% atei (informație luată de pe Wikipedia).
  • 7-zip dezarhivează orice folder (director, cum se numea odată), indiferent de softul folosit la arhivare. Este folosit de mulți utilizatori ceea ce înseamnă că-și face bine treaba. Plus că este un softuleț micuț, doar 1 MB, pe care nici nu simți că-l ai. Dar este bine să-l ai.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Programe, softuri si altele asemenea”

  1. Top site-uri de unde putem descarca softuri gratuite pentru calculator | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 7th, 2019 at 9:20

    […] Programe, softuri si altele asemenea […]

Adauga un comentariu