PSD-iştii vor să fie tăiate toate pădurile României

marți, august 30, 2016 15:07

PSD38 de deputati PSD au facut o lege care permite taierea integrala a padurilor. Zece dintre ei sunt proprietari de terenuri forestiere

Cine este proprietar de teren forestier ar putea sa-si defriseze legal intreaga suprafata de padure pentru a-si construi pensiuni, spatii de agrement, baruri, piscine si spa-uri, totul in scop turistic. Potrivit unor amendamente depuse de 38 de deputati PSD la Codul Silvic, padurile vor putea fi incluse in intravilan in aceste conditii si vor putea fi scoase integral din fondul forestier pentru a construi unitati turistice, relateaza Mediafax.

Semnificativ este faptul ca zece dintre ei sunt proprietari de paduri. Desi au dat cu subsemnatul pentru sustinerea initiativei legislative, acum deputatii bat in retragere. Eu nu cred ca e vreunul nebun care sa vrea sa taie toata padurea, noi nu facem legi pentru nebuni, a spus chiar initiatorul legii, Catalin Radulescu. „Am avut obiectii la acest amendament de la inceput, dar va fi modificat in comisie”, a precizat si Ninel Peia. „Va propun sa citesc si eu textul, sa ma uit cu atentie pe amendamente si poate purtam o discutie in cunostinta de cauza”, recunoaste Anghel Stanciu, spunand ca nici nu a citit proiectul de lege, ci doar expunerea de motive. Pe de alta parte, initiativa pesedistilor nu este sustinuta de Ministerul Apelor, Padurilor si Pisciculturii, Doina Pana spunand ca regimul silvic va ramane la fel de strict si ca nu va permite imobiliare in paduri, indiferent de partidul care propune asa ceva. In replica, Radulescu o trimite pe Doina Pana in Sahara.

In frunte cu pesedistul Catalin Radulescu, 38 de deputati vor sa dea liber la defrisari pentru proprietarii de paduri in scopul construirii de pensiuni, terenuri de recreere sau agrement, in scop turistic. Astfel, 37 de pesedisti si un conservator si-au pus semnatura pe o serie de amendamente aduse la Codul Silvic, astfel incat nu doar ca padurile vor putea fi incluse in intravilan, ci vor putea fi scoase din fondul forestier national pana la 100% din suprafata.

Sursa (citeste mai mult)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “PSD-iştii vor să fie tăiate toate pădurile României”

 1. Daca PSD-ul obtine 45% la viitoarele alegeri, suntem cea mai de rahat tara din lume | A șaptea dimensiune says:

  octombrie 3rd, 2016 at 19:48

  […] PSD-istii vor sa fie taiate toate padurile Romaniei […]

 2. 43 de senatori PSD-isti, din 61, au spus NU confiscarii averilor infractorilor | A șaptea dimensiune says:

  octombrie 6th, 2016 at 20:44

  […] PSD-istii vor sa fie taiate toate padurile Romaniei […]

 3. Cei 60 de infractori ai PSD, care au guvernat sau guverneaza Romania, la nivel central sau local | A șaptea dimensiune says:

  octombrie 10th, 2016 at 20:06

  […] PSD-istii vor sa fie taiate toate padurile Romaniei […]

 4. Presa liberă, duşmanul de moarte al mafioţilor din PSD | A șaptea dimensiune says:

  august 4th, 2019 at 11:22

  […] PSD-istii vor sa fie taiate toate padurile Romaniei […]

Adauga un comentariu