PSD + PNL = love(le) încă de la începuturile democraţiei KGB-isto-iliesciene (I)

vineri, decembrie 2, 2022 9:40
Posted in category PeNaLii

Jos PSD!Cei care îşi imaginează că PSD şi PNL îşi împart caşcavalul hoţiei şi corupţiei doar astăzi se înşală amarnic. Uniunea Sovietico-Liberală (USL), această cooperativă a hoţilor şi mafioţilor din politica românească, funcţiona cu motoarele turate încă de la începutul anilor 2000, ba chiar din anii 1990.

Iată mai jos un exemplu din Moldova, zona aia roşie care, prin votul acordat ciumei roşii, i-a permis PSD-istului Viorel Hrebenciuc să adune o avere de 1 miliard de euro (potrivit rechizitoriului DNA) din şpăgi, trafic de influenţă etc., adică din corupţie.

Formula guvernării banilor publici: PSD + PNL = lovele (un fragment dintr-un articol apărut în presa centrală din România în noiembrie 2004)

Afaceri şi cumetrii politice în judeţul Bacău

Membrii partidelor cu orientări diferite au făcut afaceri comune şi în judeţul Bacău. De departe cel mai mare artist în acest domeniu este (era în 2004, anul apariţiei materialului de presă – n.m.) Corneliu Iacubov, cel care a „coagulat” în jurul său mai mulţi liberali.

Ion Vrînceanu şi Vasile Ciobanu, membri PNL, au fost coacţionari cu Iacubov, ani la rând, în mai multe dintre firmele sale. Vrânceanu este (era în 2004 – n.m.) şeful filialei PNL din Vaslui, deşi afacerile sale, cele mai multe, se derulează în judeţul Bacău.

Activitatea politică a lui Vasile Ciobanu e mai puţin vizibilă, dar este de notorietate apartenenţa lui la PNL. Dar şi afacerile dubioase cu Iacubov.

Vrînceanu, Ciobanu şi Iacubov au împărţit, în diferite proporţii, mai multe firme, printre care celebra Vradicor Financiar Group, societatea „de bază” a lui Iacubov.

Vrînceanu şi Iacubov au fost asociaţi la Edilitar Târgu Ocna, societate care are în obiectivul de activitate, printre altele, administrarea spaţiului locativ din oraş. Aşa că cei doi au făcut o manevră cum nu s-a mai văzut şi pus gaj casele naţionalizate în care locuiau săracii din Târgu Ocna. Locuinţele au fost depuse garanţie către SNP Petrom, în contul ţiţeiului livrat către Rafinăria Dărmăneşti, care aparţinea lui Iacubov.

În 2003, când rafinăria a intrat în faliment, SNP, care avea de recuperat peste 5.000 de miliarde de lei (vechi – n.m.) de la Dărmăneşti, a încercat să-şi recupereze banii şi a executat gajurile, inclusiv casele naţionalizate, pe care le-a scos la vânzare.

Prietenia Vrînceanu-Iacubov este una sinuoasă, dar consistentă. Se spune, şi nu degeaba, că în 1996, după câştigarea alegerilor de către CDR şi fuga lui Iacubov în America, Vrînceanu ar fi fost cel care ar fi salvat pielea amicului fugar, cu o vorbă spusă unde trebuie.

Anul acesta (2004 – n.m.) însă, Vrînceanu a ieşit într-o conferinţă de presă la Bucureşti, unde a ameninţat că spune tot ce ştie despre Iacubov şi s-a delimitat de afacerile necurate pe care le-au făcut împreună ani la rând. Motivul, pe cât de omenesc, pe atât de previzibil: Iacubov îşi fraierise amicul cu câteva milioane de dolari.

Mirosul benzinei pesediste a atras, precum cel mai fin parfum, şi alţi liberali. În toamna anului 2002, RAFO Oneşti, aparţinând aceluiaşi Iacubov, a fost administrată de o firmă apărută peste noapte: VGB Oil Bucureşti. La suprafaţă, doi obscuri fraţi Iancu. În spate, însă, printre alţii, un domn liberal, Anton Marian pe numele său.

Dintr-un simplu contract managerial, relaţiile VGB Oil – Iacubov s-au transformat într-o relaţie sudată. VGB a devenit prin intermediul Balkan Petroleum, unde este acţionar majoritar, chiar proprietarul rafinăriei din Oneşti. Iar liberalul Anton Marian a putut fi observat la toate întâlnirile pe care sindicatele din RAFO le-au avut cu noii patroni, după preluarea rafinăriei de către Balkan Petroleum.

Ce a însemnat trecerea VGB Oil pe la RAFO? A însemnat o datorie la bugetul statului de peste 18.000 miliarde de lei (vechi – n.m.). („Academia Caţavencu”, nr. 674/2004)

Cam aşa au furat PSD-iştii criminali, corupţi, hoţi şi mafioţi banii publici. Adică banii munciţi cu trudă de români, români care au murit în spitale cu viermi sau au emigrat, din cauza acestor mafioţi nenorociţi din PSD + PNL, cei care în loc să construiască ceva în această ţară, doar au jefuit-o.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu