Puie Monta, un corupt atât de simplu, după vorbă, după port

duminică, decembrie 21, 2014 11:41

Victor PontaDe ce mitomanul Ponta trebuie să-și piardă măcar mandatul de parlamentar

Spre deosebire de tovarășii săi de limbariță, Victor Ponta când muncește, chiar muncește – uneori câte 26 sau 27 de ore pe zi. Cel puțin așa reiese dintr-un control al ANAF la firma de avocatură “Şova & Asociaţii”, condusă de ex-amicul Dan Șova, la care a lucrat ca “senior partner” Victor Ponta – incompatibilitate pentru care ar fi trebuit să-și piardă măcar mandatul de parlamentar. Asta dacă ar fi vrut Justiția să funcționeze și în România.

Cabinetul de avocatură „Ponta Victor Viorel” a încasat ilegal 4,4 milioane lei

Dar să încercăm să ne amintim, poate-și aduc aminte și procurorii, cam ce au descoperit cei de la ANAF după un control efectuat la complexurile energetice Turceni şi Rovinari? Că firma de avocatură a încasat ilegal 4,4 milioane de lei. La care sumă ar urma să se adauge și cele care vor fi calculate după ce organele de control vor lămuri cum au fost plătiţi avocaţii pentru 26 sau 27 de ore lucrate pe zi, performanţe care i-ar face invidioşi şi pe eroii din revistele de benzi desenate.

Controlul efectuat la SCA “Enescu, Panait, Pop şi asociaţii” (fosta “Şova & Asociaţii”) a constatat că firma lui Şova a virat, în 2007 şi 2008, 181,4 mii lei către cabinetul individual de avocatură “Ponta Victor Viorel”. Inspectorii menţionează că au vrut să verifice realitatea şi conformitatea sumelor la sediul declarat de Ponta, dar “contribuabilul nu a putut fi contactat la sediul activităţii, nu s-a putut lua legătura cu nicio altă persoană pentru obţinerea unor informaţii suplimentare”. Ete, scârț! În primul rând, zice Dan Șova, el nu era în țară când firma lui a încheiat respectivele contracte, deci, care-va-sa-zică, prin urmare, nu a încasat nici un ban. Iar mai apoi și la urma urmei, vorba celui mai mincinos prim ministru (și plagiator): “S-a nimerit ca Şova să aibă contracte cu Rovinari, în Gorj, unde sunt eu deputat”.

Ce înțelege Puie Monta prin „viață normală”? Să furi fără să fii prins.

Numai că Ponta atunci când uită chiar uită: şi de “nimereala” cu poziţia sa de “senior partner” în cadrul firmei lui Şova, și sponsorizarea de către acesta a mașinii de curse cu care Micuțul Vitezoman a aterizat în peisaj cu ocazia unei curse, precum și modalitatea de propulsare a lui Șova în Senat.

Ce nu uită Ponta, aproape zilnic de atunci, este să se facă de râs. Hărțuit de procurori (era pe vremea când nici nu visa că va fi premier), Victor Ponta a derapat în peisaj cu fraze antologice – fraze psihanalizabile, trecute cu copy-paste și în discursul de acum când a luat-o în freză cu ocazia prezidențialelor: ”Cred că trebuie să ne apărăm şi judeţele, şi viaţa de zi cu zi şi să începem să ne întoarcem la o viaţă normală. Eu sper să ne întoarcem la o viaţă în care să nu ne mai certăm atât şi să fim mai prieteni unii cu ceilalţi. Cred că ne-am săturat să ne tot certăm, să ne acuzăm de ceva şi să ne tot batem. Cred că oamenii vor altceva şi asta o să încercăm să facem. Părerea mea este că trebuie să ne reconciliem cu toţii şi să nu ne mai certăm între noi. Cred că ajunge şi că trebuie să vină o vreme mai bună”.

Este interesant cum de emoția întâlnirii cu procurorii deșteaptă în Ponta amintirile unui bun simț de multă vreme uitat.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Puie Monta, un corupt atât de simplu, după vorbă, după port”

 1. Cristian says:

  decembrie 22nd, 2014 at 11:38

  Bine ca nu a iesit asta presedinte.:d/

 2. De ce Ponta vrea, din nou, sa i-o sugem | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 31st, 2015 at 21:52

  […] Puie Monta, un corupt atat de simplu, dupa vorba, dupa port […]

 3. Tara lui Puie Monta: avem preturi de Germania si salarii de Bantustan | A șaptea dimensiune says:

  iulie 29th, 2015 at 12:08

  […] Puie Monta, un corupt atat de simplu, dupa vorba, dupa port […]

 4. Pentru jegurile PSD-iste, Soros este rau doar cand nu finanteaza PSD-ul | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 19th, 2016 at 19:19

  […] infractori, apoi vă plângeți că aceștia vă lasă în izmene. Dobitocilor, nu Soros l-a pus pe Viorel Ponta să fure din banii de la Turceni și Rovinari, nu Soros l-a pus pe Dragnea să fure din bani europeni etc. Probabil că, în incultura voastră, […]

 5. Caracatiţa PSD-istă care a ucis România (episodul 1002) | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 19th, 2019 at 8:26

  […] Puie Monta, un corupt atat de simplu, dupa vorba, dupa port […]

Adauga un comentariu