Revoluţia din 1989
joi, decembrie 22, 2022 14:33Adrian Papahagi (profesor universitar; deține un master în studii medievale la Universitatea Paris IV-Sorbonne (1999) și un doctorat în studii medievale; a predat limba engleză veche la Universitatea Paris Sorbonne și la Institutul Catolic din Paris între anii 1999 și 2003; actualmente este profesor la catedra de engleză a Facultății de Litere, la Universitatea „Babeș-Bolyai”):
„A fost Revoluție pentru cei care au murit în decembrie 1989.
A fost Revoluție pentru cei care au ieșit în stradă.
A fost Revoluție chiar și pentru cei ce au privit la televizor.
A fost Revoluție pentru toți cei care înțeleg acest adevăr simplu: comunismul a fost un regim ilegitim și criminal, care nu a produs niciodată niciunde nimic bun. Crima nu edifică, hoția nu poate fi considerată ordine.
A fost Revoluție chiar și pentru cei născuți după decembrie 1989, care însă profită de jertfa unor oameni, alegând, protestând, călătorind, crezând, muncind în libertate.
Re-voluție înseamnă re-venire la normalitate, adică la libertate.
A fost lovitură de stat pentru o mână de securiști, care au înlăturat un ticălos doar pentru a perpetua ticăloșia. De acești ticăloși, de urmașii lui Ion Iliescu, Iulian Vlad și Petre Roman nu am scăpat până azi.
În 1989, românii au făcut Revoluție. De aproape 30 de ani, trupul națiunii se luptă cu infecția rezistentă a comunism-securismului. Avem momente de însănătoșire și noi pusee de febră.
Hoția, imbecilitatea, cinismul, minciuna unor Dragnea, Dăncilă, Vâlcov, Teodorovici, Iordache, Șerban Nicolae, acești noi Ceaușescu, Gâdea, Burtică, Pacoste, Dincă, Bobu, Dăscălescu ne aduc aminte că otrava comunistă lucrează încă în corpul politic. Mizeria morală scoasă de comunism din străfundurile inculturii și ticăloșiei a rămas încă la vârful societății.
Revoluția s-a consumat în 16-22 decembrie 1989. Rezistența continuă.”
Citeste si articolele: