Bigotismul religios domină învăţământul din România

sâmbătă, iunie 18, 2016 11:19
Posted in category Educatie

Patriarhul DanielDupă așa-zisa Revoluție din 1989, în învățământul românesc s-a făcut o singură reformă: s-a introdus religia în școli, cu acceptul bolșevicului ateu Ion Ilici Iliescu. Din acel moment, România s-a dorit, și a reușit, să revină la feudalism, după 50 de ani de întuneric sovietic.

Religia în școli este acel curs din care câștigă preoții. Ei vor avea, în viitor, o masă docilă de enoriasi, parcă așa se spune, care vor cotiza din greu la bunăstarea și huzurul clerului bisericesc. Orice criminal, orice hoț, orice păcătos, în general, va spera la intrarea în Paradis, dacă, evident, cotizează la BOR (Biserica Ortodoxă Română) sau la alte culte înrudite. Știți cum au aparut preotii/pastorii? Păi, au aparut în momentul în care s-au întâlnit un șmecher și un fraier. Șmecherul s-a facut preot/pastor (doar nu era să muncească 8 ore pe zi și tot tacâmul) și l-a “obligat” pe fraier, devenit enoriaș, să muncească pentru el.

Religia a fost aleasă de 99% dintre românașii care fura, sunt corupți, votează corupți și mafioți, țin România în bezna civilizației

Iar la țară precentul este 100% (sau 120% în Teleorman și Botoșani). Îndemnați de autoritățile cătunelor patriei (învățători, profesori, primari șpăgari, polițiști corupți), toată pleava asistaților sociali, plus bugetarilor tăietori de frunză la câini, de prin primăriile cu scheme de personal umflate, vor pentru odraslele lor o spălare de creier ortodoxă (sau baptistă, penticostală etc.), care să-i transforme în harnici cotizanți la bunăstarea bisericii, cea mai înfloritoare afacere în statul laic (hăăă, hăăăăăăăăăă, hăăăăăăăăăăă) Românica. Studiul economiei, al matematicii, al fizicii, al chimiei etc. pot aștepta, românașul fiind mai interesat de cei 1001 sfinți care populează calendarul ortodox, decât de o țară în care nu mori în spitale, nu-ți strici mașina pe drumuri ca după bombardament etc.

Inchiziția înflorește la țară la umbra celor trei trandafiri

Într-un mediu plin de ignoranță, precum mediul rural, înflorește de 27 de ani bigotismul religios mai ceva ca în lumea musulmană. Și cine credeți că toarnă apă la rădăcină? Exact cei care, vorba cântecului, ar trebui să aducă lumina noului mileniu, lumina revoluției informaționale: profesori de științe reale și umane, învățătoare având modelul domnului Trandafir etc. fac din mediul rural un loc unde întunericul religios predomină. Scriitori de cărți SF aduc bigotismul religios, prin înapoiatul județ Botoșani, la rang de normă comportamentală. Poți fi ultumul gunoi uman, precum mafiotul George Becali, dacă pupi două icoane (parcă astea sunt chip cioplit!) ți se iartă toate păcatele și, nu-i asa, meriți respectul turmei ignorante și îndobitocite. Mi-am permis odată să fac o glumă la oră despre religie și am fost privit mai rău ca Marian Munteanu de minerii aduși să salveze democrația (hăăă, hăăă, hăăă), ca să nu mai spun că am fost certat în cancelarie că fac propagandă antireligioasă. Adică, propaganda religioasă este permisă, cea antireligioasă nu. Așa se face la educație la țără (și nu numai): aplicând normele Evului Mediu întunecat.

Teoria evoluției scoasă din programa școlară de către profesorii cu creierul gol, dar cu bigotismul religios la purtător

Nu am o idee foarte clară, dar îmi imaginez că teoria evoluției se studiază la biologie. Acum să ne imaginăm ca biologia este predată de un personaj care are creierul plin de dogme religioase, a ajuns în școală pe criteriul PCR (Pile, Cunoștințe, Relații) și nu are chef să-și ridice în cap turma infracționalo-creștină. Ce credeți că se va întâmpla? Logic, nu sufla un cuvânt despre varianta științifică a apariției omului pe pământ, adică viitorul cotizant la bunăstarea clerului bisericesc va continua să trăiască în conformitate cu normele Evului Mediu (“Dacă asa a spus părintele, ce nu știe el mai bine decât toți nenorociții care vor răul neamului românesc”; normal că știe; știe mai ales de câți bani are nevoie pentru a-si schimba masina cu una ultimul răcnet).

Legat de subiect, iată un fragment dintr-un material ceva mai vechi din presa românească.

Cum a ajuns Darwin „persona non grata“ în şcolile româneşti

Teoriile lui Charles Darwin, considerate revoluţionare în ştiinţă, sunt predate mai degrabă accidental în şcolile din România

De la scoaterea din programa şcolară obligatorie, în 2007, evoluţionismul apare accidental prin orele de biologie. Cu majoritatea şcolilor optând pentru cursuri de religie, fie ele şi opţionale, unii profesori se află în dilemă: să le explice elevilor că se trag din maimuţe sau să-i menajeze, protejându-le astfel educaţia religioasă? (Sursa (citeste materialul integral)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Bigotismul religios domină învăţământul din România”

 1. Cum era lins in fund dictatorul ateu Ceausescu de patriarhul Teoctist | A șaptea dimensiune says:

  iulie 4th, 2016 at 9:33

  […] Bigotismul religios domina invatamantul din Romania […]

 2. Pentru Biserica Ortodoxa, tigancile si musulmanele se imbraca decent, femeile crestine nu | A șaptea dimensiune says:

  iulie 12th, 2016 at 10:52

  […] Bigotismul religios domina invatamantul din Romania […]

 3. Patriarhul Teoctist, de la membru al Miscarii Legionare la turnator la Securitatea comunista | A șaptea dimensiune says:

  iulie 14th, 2016 at 11:10

  […] Bigotismul religios domina invatamantul din Romania […]

 4. Romania, tara in care secaturile violente sunt protejate, nu izolate si pedepsite | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 16th, 2016 at 19:35

  […] Bigotismul religios domina invatamantul din Romania […]

 5. Biserica + scoala = societatea de rahat pe care o vedem azi | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 20th, 2016 at 19:59

  […] Bigotismul religios domina invatamantul din Romania […]

Adauga un comentariu