Românul s-a născut poet şi moare şpăgar (II)

sâmbătă, mai 1, 2021 7:59
Posted in category Mass-media

Tigani, asistati socialFrăţia IMLelor (din 2004, cu PSD = ciuma roşie pe post de jefuitor al României)

Nu vă dorim să treceţi prea curând pe la Institutul de Medicină Legală. Dar dacă totuşi treceţi, şi o faceţi pe picioarele dumneavoastră, iar nu cu picioarele dumneavoastră înainte, atunci trebuie să ştiţi că IML se ocupă şi de alte lucruri decât cele legate de lumea cealaltă. Fiindcă lumea asta, care precedă cealaltă lume, este mult mai concretă şi, aici intervine şmecheria, mai materială.

Printre altele, la IML există o comisie care eliberează de punere sub interdicţie pentru persoanele cu handicap. Nu toate persoanele cu handicap se pretează la acest tip de certificat, ci numai acelea care nu mai pot răspunde de propria avere. Taxa pentru eliberarea certificatului este de un milion de lei (vechi – n.m.), însă dacă vrei să dureze mai puţin de 3 luni, e nevoie să achiţi o taxă suplimentară, tot de un milion, pentru care nu se eliberează acte şi pentru care cel ce o încasează ar avea probleme cu eliberarea, în caz că-l prind oamenii legii. Altfel, o taxă care grăbeşte lucrurile şi care, în afara caracterului penal, alte inconveniente nu prezintă.

Mai există însă o taxă, mult mai consistentă decât aceasta, care se percepe atunci când persoana cu handicap supusă examinării nu întruneşte condiţiile punerii sub interdicţie şi nici nu doreşte acest lucru. E vorba de persoana ale carei rude au pus ochii pe butelia sub care-şi ţine ascunsă pensia agricolă, dar şi de alt fel de persoane, cu averi ceva mai consistente şi mai interesante pentru pohtele rubedeniilor. Se percepe tot ilegal, iar caracterul penal al acesteia este la fel de evident. (“Academia Caţavencu”, nr. 660/2004)

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu