Românul s-a născut poet şi moare şpăgar (IX)

miercuri, iunie 22, 2022 17:30
Posted in category Mass-media

RomaniaCorupţia e boală veche la români. Şi, vorba cântecului, boală lungă, moarte sigură. Încă un exemplu din 2004, că prea e plină perioada de corupţi şi baroni PSD-işti, dat fiind faptul că România de atunci era condusă de doi penali, doi interlopi vinovaţi de tot ce-a fost rău în ultimii 30 de ani în România, Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

Când poliţistul o coteşte spre coteţul de porci

Un cetăţean, de profesie zidar, avea un fiu, zidar şi el. Într-o bună zi, s-au hotărât amândoi să facă şcoala de şoferi. Au făcut-o. Apoi a venit ziua să dea examenul pentru permis.

La traseu, au picat cu maiorul D., recunoscut ca fiind foarte puţin amabil cu amatorii de permis auto. Cei care picau cu el în maşină picau şi examenul, asta era regula.

Tatăl şi fiul şi-au zis un creştinesc „Asta e!” şi s-au urcat în maşină cu maiorul. Amândoi au fost declaraţi admişi. De ce?

În timp ce conduceau ei prin oraş, maiorul le punea tot felul de întrebări care nu aveau nicio legătură cu întrebările din chestionarul auto: „Şi ziceţi că sunteţi zidari?”, „Vă pricepeţi să-mi faceţi şi mie un coteţ de porci?” şi aşa mai departe.

Coteţul de porci se afla în Periş şi nu era un coteţ de porci normal, ci datamai coteţul de porci, aflat în curtea unei ditamai vile poliţieneşti.

Cei doi zidari, tată şi fiu, au ajuns la coteţul faptei, însoţiţi de alte două ajutoare. Patru persoane au muncit patru zile, de dimineaţă până noaptea, au dormit ca vai de capul lor într-o magazie a poliţistului şi, astfel, din permis în permis, vila s-a făcut mare, coteţul s-a făcut mare, porcii s-au făcut mari şi s-au iubit şi s-au înmulţit mai ceva ca permisele auto, mai ceva ca maşinile din Bucureşti. („Academia Caţavencu”, nr. 668/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu