Românul s-a născut poet şi moare şpăgar (V)

duminică, iulie 18, 2021 10:43
Posted in category Mass-media

Calare la maternitateCarnetul de conducere cu bandă roşie

Nu înţelegem cum de se mai spune (se spunea în 2004 – n.m.) în înaltele cercuri europene că în România persoanele cu handicap sunt discriminate. Păi, să vedem noi în care ţări din UE primesc cu uşurinţă de la autorităţi dreptul de a fi şoferi orbii, surzii, ciungii, nebunii. La noi nu contează (nu conta în 2004 – n.m.) dacă şi de ce defect impropriu şoferiei suferi.

Ai un handicap, dar pe de altă parte ai buzunare la pantaloni, ai un portofel (pe atunci, în 2004, procentul celor care foloseau cardul bancar era foarte mic – n.m.), ai bani în el, la fel ca toţi ceilalţi oameni fără handicap? Înseamnă că eşti apt să fii şofer. Portofelul ne face pe toţi egali, dacă ştii cum să-l foloseşti.

Orice handicap ai avea, mergi (se mergea în 2004, în România guvernată de PSD = ciuma roşie – n.m.) la Centrul de Diagnostic şi Tratament Dorobanţi din Bucureşti, de unde îţi poţi scoate un certificat care să ateste că eşti bun de şoferie. Cu 500.000-1.000.000 de lei (vechi, la valoarea din 2004, adică 50-100 de lei de astăzi, dar devalorizaţi de inflaţie – n.m.), aranjezi la ghişeul de programări să primeşti avizul medicilor, fără ca aceştia să te mai consulte.

Mai departe este treaba ta pe cine, ca şofer, striveşti cu maşina. În caz de accident, dai vina pe handicap. Un mare noroc e să fii în acelaşi timp bolnav psihic şi şofer, că nu faci deloc pârnaie, indiferent de vină. (“Academia Caţavencu”, nr. 662/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu