Românul s-a născut poet şi moare şpăgar (X)

vineri, iunie 24, 2022 12:39
Posted in category Mass-media

RomaniaUrmează o poveste adevărată, tot de prin anii 2000, când unii dintre noi nu mai eram copii, ci furaţi de PSD-işti.

Vama-i veche, postu-i nou

Fostul şef al celui mai important punct de trecere a frontierei din Oltenia, Vama Bechet, colonelul Nicu Dumitrică, şi-a imortalizat pentru posteritate, pe suport audio, pasiunea sa nesăbuită pentru cântec, joc şi voie bună. El a editat un CD cu cântece de pahar pe care îl împarte fericit prietenilor şi cunoştinţelor, încercând să smulgă promisiunea unei audiţii binevoitoare.

Fostul şef de vamă, retrogradat acum (în septembrie 2004 – n.m.) ca simplu şef de tură, în urma unui accident rutier mortal şi a numeroaselor sale îmbârligături bahice, manevrează afaceri de miliarde (lei vechi – n.m.) şi, împreună cu verişorul său, Tibi Gheorghe, zis Taboc, au (aveau în 2004 – n.m.) în proprietate TIR-uri, restaurante, benzinării şi o felie zdravănă de Oltenie.

În Bechet, capitala şpăgii olteneşti, au fost arestaţi pentru contrabandă în urmă cu câţiva ani poliţiştii Florin Avramescu şi Cornel Andrei, nepoţii deputatului PNŢCD Cornel Boiangiu.

Prin vama de la Bechet trec (treceau în 2004 – n.m.) zilnic peste 180 de TIR-uri, autocare şi autoturisme şi, dacă socotim că fiecare lasă câte 50 de euro, putem să ne imaginăm că mai toţi lucrătorii sunt oameni cu suflete şi averi mari.

Presa locală a scris de multe ori şi că poliţiştii de frontieră din zonă au obiceiul să cumpere marfă din duty-free, pe care apoi o revând la suprapreţ buticarilor din Craiova, informaţie care s-ar putea constitui într-un argument în plus pentru teoria profunzimii spirituale a indivizilor cu uniformă de la vamă.

Sătul însă de cele materiale, Nicu Dumitrică a decis să-şi petreacă următorii ani cizelându-şi pornirile muzical-artistice şi lansând CD după CD. („Academia Caţavencu”, nr. 668/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu