Samsung Galaxy S22 și S22+: tot ce trebuie să știți

sâmbătă, februarie 12, 2022 14:16
Posted in category IT

Samsung Galaxy S22
După succesul gamei Samsung Galaxy S21, este posibil să aveți așteptări mari pentru cele mai recente telefoane Samsung, Galaxy S22 și S22+. Dar aceste dispozitive nu actualizări majore față de predecesoarele lor. Și aceasta nu este neapărat un lucru rău.

Samsung a rafinat cu adevărat design-ul S21 odată cu lansarea S22. Există o mulțime de mici îmbunătățiri care fac din seria S22 un upgrade atrăgător pentru cei care folosesc încă un telefon Samsung vechi, deși posesorii de S21 ar putea să mai aștepte pentru a-şi schimba modelul de smartphone, diferenţele dintre S21 şi S22 fiind minore.

Specificațiile brute

Iată toate specificațiile brute ale seriei Galaxy S22.

  • Dispaly:
    • S22: AMOLED de 6,1 inchi 2X 120 Hz, HDR10+, 1300 nits
    • S22+: AMOLED de 6,6 inchi 2X 120Hz, HDR10+, 1750 nits
  • Procesor: Snapdragon 8 Gen 1 sau Exynos 2200
  • Sistem de operare: Android 12 (One UI 4.1)
  • Stocare: 128 GB sau 256 GB
  • RAM: 8 GB
  • Camere din spate: 50MP principal, 10MP teleobiectiv cu zoom optic 3x, 12MP ultrawide (suport maxim 8K 24FPS)
  • Camera selfie: 10MP (suport maxim 4K 60FPS)
  • Baterie:
    • S22: 3700mAh
    • S22+: 4000mAh
  • Viteza de încărcare
    • S22: 25 wați cu fir, 15 wați fără fir, 4,5 wați invers
    • S22+: 45 wați cu fir, 15 wați fără fir, 4,5 wați invers
  • Senzor de amprentă: cu ultrasunete în afișaj
  • Rețea: mmWave 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, GPS
  • Mufă pentru căști: Nu
  • Protecție: Corning Gorilla Glass Victus+, cadru din aluminiu Armor

Dacă unele dintre aceste specificații par familiare, asta se datorează faptului că multe dintre ele sunt păstrate din gama S21.

Detalii generale: data lansării, modele și prețuri

Samsung a anunțat gama Galaxy S22 în timpul evenimentului său 2022 Unpacked din 9 februarie. Alături de S22 și S22+, compania și-a prezentat Galaxy Tab S8 și Galaxy S22 Ultra.

Toate aceste dispozitive sunt livrate pe 25 februarie, în ciuda zvonurilor că telefoanele ar fi întârziate în unele regiuni din cauza problemelor de producție Exynos 2200.

În special, Samsung și-a continuat strategia de prețuri de la gama S21 la gama S22. Cel mai ieftin model de Galaxy S22 începe de la 800 USD, în timp ce la S22+ de bază preţul de pornire este de 1.000 USD. Fiecare dintre modelele de bază ale acestor telefoane vine cu 128 GB spațiu de stocare și 8 GB RAM, deși Samsung oferă și o configurație de 256 GB.

Puteți cumpăra S22 și S22+ în patru culori; Phantom Black, Phantom White, Pink Gold și verdele numit Green. (Pe lângă acestea, site-ul web Samsung oferă culori exclusive Crem, Graphit, Sky Blue și Violet.)

Design: atât familiar, cât și nou

În timp ce noul S22 Ultra primește un design actualizat, Galaxy S22 și S22+ arată aproape identic cu predecesoarele lor. Samsung rămâne cu forma camerei, deși există câteva mici modificări de design care ajută aceste telefoane să iasă în evidență.

Cea mai notabilă schimbare vine la afișaj. În timp ce Samsung reutiliza aceleași panouri AMOLED de 120 Hz, atât S22, cât și S22+ au acum ecrane plate fără margini curbate. Acest lucru are ca rezultat o amprentă puțin mai mică – un ecran de 6,1 inchi pentru S22 și un ecran de 6,6 inchi pentru S22+. (S21 și S21+ au avut ecrane de 6,2 inchi și, respectiv, 6,7 inchi.)

În plus, Samsung a optat la modelele S22 și S22+ pentru margini plate, similare cu ceea ce vedem pe cele mai recente iPhone-uri. Compania numește aceste noi margini plate “Armor Aluminum frame” și se laudă că telefoanele folosesc Corning Gorilla Glass Victus+ pentru protecție împotriva căderilor.

Și după cum probabil ați observat, S22 și S22+ renunță la designul bicolor pe care l-am văzut anul trecut. Forma camerei se potrivește acum cu corpul telefonului, care este parțial realizat din plase de pescuit reciclate care pluteau în ocean.

Procesorul: o îmbunătățire minoră

Samsung a făcut tot posibilul pentru a evita menționarea procesorului din gama Galaxy S22 după nume, lucru despre care am discutat în timp ce evaluăm relația companiei cu Google. Dar știm pe ce funcționează aceste telefoane – cel mai recent chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1.

Clienții din afara Statelor Unite și Chinei primesc un procesor Exynos 2200, care este primul cip mobil care prezintă grafică AMD cu suport pentru ray-tracing. (Minus grafica AMD, Exynos 2200 nu se poate distinge practic de Snapdragon 8 Gen 1. Nu vom cunoaște diferența de performanță din lumea reală până când nu vom vedea telefoanele.)

Aceste procesoare asigură că Galaxy S22 va fi cel mai puternic smartphone Android la momentul lansării sale (ignorând OnePlus 10 Pro, care este o exclusivitate în China până la jumătatea anului 2022).

Teoretic, gama S22 ar trebui să fie cu puțin peste 20% mai rapidă decât dispozitivele S21, care rulează pe chipset-urile Snapdragon 888 și Exynos 2100. Dar, deoarece nu am testat noile telefoane din seria S22, nu putem comenta încă despre performanța din lumea reală. (O notă ciudată – benchmark-urile indică faptul că S22 și S22+ pot fi mai puțin eficiente din punct de vedere energetic decât predecesorii lor. Acesta nu este un semn bun, deoarece S22 și S22+ au și baterii mai mici.)

Totul despre camere: diavolul în detalii

A face afirmații îndrăznețe despre camerele lui S22 ar fi o prostie, având în vedere că încă nu am avut ocazia să examinăm telefonul. Acestea fiind spuse, ar trebui să vă așteptați la o diferență notabilă în calitatea camerei, deoarece S22 și S22+ folosesc acum o cameră principală de 50MP, înlocuind vechiul senzor de 12MP.

Samsung spune că această nouă cameră ar trebui să ofere o calitate foto îmbunătățită, ceea ce pare evident având în vedere saltul în megapixeli. Deoarece acest senzor lasă să pătrundă mai multă lumină, ar trebui să conducă, de asemenea, la o fotografie mai bună la lumină scăzută și pe timp de noapte.

Mai mult, Samsung spune că îmbunătățirile aduse sistemului său de camere AI ar trebui să facă modul Portret mai eficient, mai ales atunci când capturați fotografii cu animale de companie sau cu alte subiecte dificile. Compania și-a revăzut, de asemenea, Night Mode to Nightography pentru a evidenția îmbunătățirile aduse fotografiei de noapte și videoclipurilor nocturne.

Și, de bine sau de rău, Samsung a retrogradat camera telefoto din S22 și S22+. Acum ați rămas blocat cu un teleobiectiv de 10 MP cu zoom optic 3X, spre deosebire de o cameră teleobiectivă supradimensionată de 64 MP cu zoom 3X. (Acest downgrade are sens, deoarece camera principală ar trebui să aibă senzorul mai mare, nu camera telefoto.)

Ignorând camera telefotografică, celelalte obiective ale lui S22 ar trebui să producă fotografii care sunt aproape identice cu cele ale lui S21. Samsung a rămas cu același obiectiv ultrawide de 12 MP și cameră selfie de 10 MP pentru această versiune.

Capacitățile de rezoluție nu s-au schimbat. Încă depășește 8K 24FPS cu camerele din spate și 4K 60FPS cu camera selfie.

Alte caracteristici

Micile detalii ale modelelor S22 și S22+ rămân practic neschimbate față de predecesoarele lor. Ambele telefoane refolosesc senzorul de amprentă cu ultrasunete, nu au o mufă pentru căști și ajung la o încărcare wireless de 15 wați. Încărcarea wireless inversă este încă de 4,5 wați, presupunând că vă pasă de această funcție.

Majoritatea micilor modificări afectează bateriile telefoanelor, iar aceste modificări pot să nu fie prea populare. S22 este retrogradat la o baterie de 3700 mAh, în timp ce S22+ are o baterie de 4000 mAh. (Samsung a folosit baterii de 4000 mAh și 4800 mAh la S21. Nu este clar dacă aceste modificări vor duce la o durată de viață mai scurtă a bateriei.)

Galaxy S22+ primește și o creștere a vitezei de încărcare prin cablu, deoarece acum acceptă viteze de 45 de wați. Din păcate, S22 standard ajunge la 25 de wați, la fel ca predecesorul său.

Puteți precomanda S22 sau S22+ de la Samsung sau de la operatorul dorit. Sunt deja oferte de precomandă care vă pot economisi nişte bani, așa că asigurați-vă că aţi precomandat înainte de lansarea telefoanelor pe 25 februarie.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu