Senatul Romaniei a adoptat un proiect ce scoate in afara legii comunismul

vineri, aprilie 1, 2016 13:52
Posted in category Dictatura comunistă

Comunism = NazismDacă trece și de Camera Deputaților, iar apoi Iohannis își găsește timp și de această lege, între două plecări în străinătate, putem spune că am scăpat definiv de comunism. De propaganda comunistă. Mai rămân comuniștii. Aceștia ar trebui puși la zid și executați. Au vândut Basarabia, nordul Bucovinei și Ținutul Herța rușilor bolșevici, au exterminat elitele românești, au izolat și înfometat acest popor. Nu merită cu prisosință glonțul?!

Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă pentru interzicerea organizaţiilor politice cu caracter comunist. Proiectul primise din partea Comisiei juridice raport de respingere. Propunerea legislativă, iniţiată de 22 de senatori, preponderent PSD, prevede că organizaţiile politice cu caracter comunist sunt interzise.

Scopul acestei interdicţii este prevenirea reinstaurării în România a regimului totalitar comunist care a funcţionat în ţara noastră între anii 1945 şi 1989, acesta fiind cel mai criminal regim politic din Europa postbelică – cu un număr de victime situat oficial între 500.000 şi 2.000.000, cifră record dacă o raportăm la numărul populaţiei. România este, totodată, singura ţară în care s-au înregistrat victime la căderea comunismului: peste 1.000 de morţi şi peste 3.300 de răniţi, se arată în textul iniţiativei legislative, care va fi considerată adoptată tacit după citirea, în plen, de către preşedintele de şedinţă a notei respective.

Pedepse grele cu închisoarea pentru membri și simpatizanți

Potrivit propunerii legislative, constituirea unei organizaţii politice cu regim comunist se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 10 ani, iar aderarea la o asemenea organizaţie politică se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 ani. De asemenea, sprijinirea sub orice formă a unei asemenea organizaţii politice se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 4 ani. Membrii Comisiei juridice au atras atenţia că Legea fundamentală prevede că sunt considerate ca neconstituţionale partidele şi organizaţiile care militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii ţării. Camera Deputaţilor are rol decizional în cazul acestei propuneri legislative. (Sursa)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Senatul Romaniei a adoptat un proiect ce scoate in afara legii comunismul”

 1. no matter says:

  aprilie 1st, 2016 at 23:51

  Din ce știu eu, democrație înseamnă libertatea de opinie. Dacă, într-un fel sau altul „comunismul” s-a discreditat în această țară, atunci de ce nevoia de o lege care să îl interzică? Nu cumva această lege nu face altceva decât să interzică un drept fundamental al cetățeanului la liberă opinie?! Cu ce sunt mai buni actualii guvernanți decât comuniștii? Și pe vremea comuniștilor exista aceeași interdicție politică, dar în sens invers. Mai degrabă, actualul „proiect de lege” mie mi se pare a fi o măsură anti democrație menită să mențină la adăpost un concept, și anume cel capitalist, de „concurenta” făcută de un alt sistem potențial periculos pentru îmbuibații planetei. Și oricât de mult mi-ar displace ceea ce au făcut comuniștii în această țară, nu pot să nu remarc faptul că azi se folosesc aceleași metode pentru aceleași scopuri: bagatul pumnului în gură. Iar asta nu mi se pare a fi nimic altceva decât „politicaly corect” adică slugărnicie față de cei care au distrus efectiv această țară.

 2. Cornel Căruntu says:

  aprilie 2nd, 2016 at 11:03

  Tovarasi bolsevici, mai usor cu capitalismul pe scari. Daca nu stiati, tovarasul Ion Iliescu a fost un mare comunist, iar acest criminal si gasca sa de mafioti au pus umarul zdravan la furtul avutului public. Pe de alta parte, sa aperi comunismul care a facut milioane de victime inocente este cea mai clara dovada de idiotenie. Daca ar fi dupa mine, v-as trimite in Coreea de Nord acolo unde capitalistii n-au „distrus” nimic. Desi nu aveti creier, v-ati putea intreba de ce romanasii se duc sa traiasca mai bine in tarile capitaliste, ce n-au cunoscut comunismul pe care-l lingeti voi, folosind in mod barbar o inventie capitalista: internetul. V-am postat comentariile, desi initial ma gandeam sa n-o fac, dintr-un motiv simplu: sa vada si altii ce specimene populeaza Romania. Din cauza unora ca voi, mafiotii tot mai confunda libertatea cu hotia. Drum bun in Coreea de Nord, iar pe acest site nu mai postati elogii la adresa unui sistem criminal, cel mai criminal din cate au fost pe Terra. In numele comunismului au fost ucisi zeci de milioane de oameni, nenorocitilor, iar voi, aparand comunismul, va stergeti la cur cu memoria acestor martiri. Nici nu stiti ce aparatori de criminali sunteti.

 3. Lecityna von Wytryon says:

  aprilie 2nd, 2016 at 11:38

  Tovarisci, astia care gavariti p’aci ca e lipsa de democratie proiectul asta de lege, mai duceti’va in N. Korea la reciclare, tavarisci! Pai nu’i fain ca’n democracy sa racnesti ca e bun kkamunizmu? Ia incercati asta si in N. Korea, sa zbierati ca e bun capitalismul, nu’i asa ca veti primi o friptura de miel latrator si o sticla de uischi? Baa, voi ori n’ati gustat „binefacetile” iepoci di aurr ceauniste, ori ati fost nomenclaturisti, totuna, habar n’aveti reality si dati din gura, saveticilor!

 4. Umilintele indurate de romani in dictatura comunista | A șaptea dimensiune says:

  iunie 21st, 2016 at 17:40

  […] Senatul Romaniei a adoptat un proiect ce scoate in afara legii comunismul […]

 5. Comunismul a pierdut partida, comunistii, insa, sunt stapanii Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  iunie 22nd, 2016 at 17:27

  […] Senatul Romaniei a adoptat un proiect ce scoate in afara legii comunismul […]

 6. Comunismul a insemnat o agresiune fara precedent impotriva naturii umane | A șaptea dimensiune says:

  iulie 13th, 2016 at 14:09

  […] Senatul Romaniei a adoptat un proiect ce scoate in afara legii comunismul […]

Adauga un comentariu