Cum s-a şters la fund Florin Călinescu cu legea din Romania

duminică, iulie 26, 2009 6:17
Posted in category PeNaLii

Florin CalinescuDeşi director la Teatrul Mic, Florin Călinescu are o avere mare. Spicuim din declaraţia lui de avere: un ceas Cartier de 17.000 de euro şi unul Patek Philippe de 10.000 de euro (da’ astea-s doar mărunţişuri de impresionat fraierii), conturi de peste 500.000 de euro, un milion de euro dat cu împrumut propriilor firme, dividende încasate de peste 700.000 de euro, başca pachete majoritare de acţiuni la vreo patru firme.

Una peste alta, omul a strîns vreo cîteva milioane de euro din glume. Şi, că tot vorbeam că toate astea se regăsesc în declaraţia lui de avere, trebuie spus că, de fapt, Florin Călinescu nu a completat niciodată documentul ăsta de cînd e director la Teatrul Mic.

Deşi legea îl obliga. A făcut-o abia după ce l-am sunat noi să-l întrebăm de sănătate. Era la Timişoara. Ne-a liniştit (după ce ne-a agitat, făcînd spume la gură că scriem de contractele lui – pardon, ale Pro Optica, companie pe care o deţine): „O voi completa cînd o să mă întorc. Dacă mă mai lasă ăştia“. Probabil că „ăştia“ erau cei de la ANI (Agenţia Naţio­nală de Integritate). Aşa că i-am întrebat şi pe ei ce se întîmplă în acest caz.

Conform răspunsului lor, „în temeiul art. 52 din Legea nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, nede­pu­ne­rea declaraţiei de avere şi a declaraţiei de interese în termenele prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei şi declanşarea din oficiu a procedurii de control“. Nasol, nea Flo­rică, îţi spunem noi. Hai, că din milioanele alea de euro îţi permiţi o amendă de 500 RON, da’ să vezi ce nasol o să fie cînd băieţii ăia de la ANI or să te caute prin conturile din bănci şi pe la firme, că asta presupune „declanşarea din oficiu a procedurii de control“. Nu de alta, da’ te umpli de praf dezgropînd dosare, contracte, chitanţe şi facturi vechi, că noi sîn­tem convinşi că le ai, normal, doar eşti musiu rezon. Parol!

Preluare din „Academia Catavencu” (2008)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Cum s-a şters la fund Florin Călinescu cu legea din Romania”

  1. Sorin Ovidiu Vîntu vrea respect | A șaptea dimensiune says:

    noiembrie 23rd, 2016 at 13:22

    […] Cum s-a sters la fund Florin Călinescu cu legea din Romania […]

Adauga un comentariu