Sindicatele din România au fost şi sunt controlate de mafioţii din politică

duminică, aprilie 24, 2022 8:31

Tara ciumei rosiiÎn perioada de glorie a Mafiei din Statele Unite (SUA), sindicatele erau penetrate de mafioţi, care aveau grijă ca acestea să servească interesele mafiei, nu ale angajaţilor. Putem spune, fără teama de a greşi, că-n România sindicatele sunt controlate de oamenii mafioţilor din politică, cei care îşi impun întotdeauna voinţa, în detrimentul angajaţilor care cotizează la bunăstarea liderilor sindicali.

Mi-am amintit toate acestea răsfoind un număr mai de demult al revistei „Academia Caţavencu” (nr. 667), din 2004, în care se povesteşte despre ticăloşia liderilor sindicali din România. Articolul, scris de Ioan T. Morar, merită revăzut, sau citit pentru prima dată, aşa încât iată-l mai jos.

Suflete moarte se întoarce

În genialul său roman (neterminat) Suflete moarte, N.V.Gogol ni-l prezintă pe Cicikov, un călător prin stepele ruseşti în căutare de suflete.

Gradele boiereşti se dădeau, în acele vremuri, în funcţie de câte suflete aveai pe moşia ta, şi cum Cicikov voia să ajungă la un grad mai înalt, e nevoit să-şi mărească zestrea de mujici.

Neavând, totuşi, foarte mulţi bani, personajul recurge la un şiretlic: cumpără suflete de ţărani morţi care, datorită birocraţiei de atunci, nu fuseseră deja trecuţi ca morţi în acte.

De aici şi titlul romanului care vorbeşte despre suflete moarte cumpărate de Cicikov, dar şi despre moartea sufletească a personajelor sale.

Am rezumat foarte pe scurt povestea gogoliană pentru a vă reaminti că actuala mişcare a sindicaliştilor Brătianu şi Costin (lideri de sindicat în acele vremuri – n.m.) seamănă ca două picături de apă cu acţiunea acestui roman clasic.

Intrând în PRM (Partidul România Mare = scursură de foşti securişti criminali, conduşi de pupincuristul Elenei Ceauşescu, Tudor Vadim Corneliu – n.m.), cei doi şi şleahta lor de ciocoi ai sindicatelor se laudă că-i aduc lui Vadim sute de mii de votanţi. Îi vând, adică, Tribunului Bolnav, sute de mii de suflete moarte care vor conta la numărarea voturilor.

Numai că lucrurile nu stau tocmai aşa. Socoteala din târgul mişelesc al şefilor nu se potriveşte cu cea din casa votanţilor. Sindicaliştii nu mai sunt o masă de manevră care nu gândeşte şi care ascultă orbeşte tot ce i se spune de la Bucureşti.

Nu trăim în întunecata Rusie, suntem, totuşi, într-o ţară europeană, într-un mileniu în care ştirile, informaţiile şi opiniile circulă nestingherit, nu cu şareta lui Cicikov.

Eu mă îndoiesc de faptul că sindicaliştii negociaţi de şefii lor vor vota aşa cum li se spune. E greu de crezut că, după ce au plătit cotizaţia ca să trăiască Brătianu şi Costin în condiţii mai bune decât ale amărâtilor, aceştia vor vota pentru ca boierii să intre în Parlament ca să o ducă şi mai bine.

Ceea ce uită Brătianu şi Costin este că, pentru ca ei să-şi lepede salopeta de gală pentru costumul de parlamentar, ar trebui ca, într-adevăr, sindicaliştii să fie suflete moarte.

Dar eu sunt convins că, la vot, vom avea surpriza ca sute de mii de sindicalişti să se prezinte ca nişte creiere vii.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu