Top 5, filme romantice despre Crăciun

joi, decembrie 4, 2014 21:03
Posted in category Educatie

Love ActuallyCum stați cu romantismul? Dacă în cele 11 luni și câteva zile trecute din 2014 romantismul s-a epuizat, îl puteți recupera vizionând câteva filme bune, în care, precum la orice sfârșit de an, romantismul învinge. Puteți vedea niște povești în care dragostea, fericirea, credința, sărbătoarea Crăciunului ne aruncă în borcanul cu melancolie și n-ar strica să ne refugiem acolo măcar pentru câteva zeci de minute. Alături de cei dragi, în doi sau în mai mulți, putem visa la irealul basmului din film, la posibilitatea ca și în viața noastră să (re)apară fericirea, dragostea, credința. După un an în care am avut momentele nostre dificile, în care, poate, am fost deprimați și deznădăjduiți, avem dreptul la liniștea și confortul sărbătorilor, alături și de câteva filme bune, un balsam pentru sufletul nostru. Haideți să vedem acest top 5, subiectiv ca orice top, dar ce merită analizat.

 1. A Christmas Carol – O poveste de Crăciun (2009)
  O adaptare a romanului scris de Charles Dickens, în care Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) are șansa să-și vadă greșelile trecutului, pentru o schimbare în bine a viitorului. Un film care te îndeamnă la reflecție în privința trecutului.
 2. While You Were Sleeping – În timp ce tu dormeai (1995)
  O comedie romantică în care Sandra Bullock si Peter Gallagher sunt în rolurile principale. Nu vă mai povestesc nimic, vedeți filmul.
 3. Bad Santa – Moșul cel rău (2003)
  Povestea a doi escroci care pleaca intr-o excursie prin magazine imbracati ca Mos Craciun si elful sau. Insa respandirea fericirii nu este motivul lor, cei doi planuiesc sa jefuiasca fiecare magazin prin care trec, plan ce devine complicat cand intalnesc un copil de 8 ani ce ii invata adevarata semnificatie a Craciunului.
 4. Serendipity – Noroc în dragoste (2001)
  John Cusack şi Kate Beckinsale joacă într-o comedie romantică despre influenţa destinului asupra a doi oameni care se caută doar unul pe celălalt.
 5. Love Actually – Pur și simplu dragoste
  Opinia generală tinde să fie că lumea în care trăim este guvernată de răutate şi lăcomie, dar eu nu sunt de acord pentru că mie mi se pare că dragostea este peste tot. (Richard Curtis, regizor)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Top 5, filme romantice despre Crăciun”

 1. Top 10 filme all time | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 8:23

  […] Top 5, filme romantice despre Crăciun […]

 2. Filme vechi, dar bune (XIII) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 30th, 2019 at 12:05

  […] Top 5, filme romantice despre Crăciun […]

 3. Este filmul Pearl Harbor (2001) doar o telenovelă lacrimogenă? | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 30th, 2019 at 17:33

  […] Top 5, filme romantice despre Crăciun […]

 4. Filme vechi, dar bune (II) | A șaptea dimensiune says:

  mai 3rd, 2019 at 11:22

  […] Top 5, filme romantice despre Crăciun […]

 5. Filme vechi, dar bune | A șaptea dimensiune says:

  mai 3rd, 2019 at 16:50

  […] Top 5, filme romantice despre Crăciun […]

Adauga un comentariu