Următoarea versiune a PC-ului ar putea fi folosită doar cu memorie RAM DDR5

sâmbătă, martie 5, 2022 8:07
Posted in category IT

Memorie RAM DDR5
Presiunea Intel poate convinge producătorii de plăci de bază să accepte doar memorie RAM DDR5 în viitoarele lor plăci de bază din seria 700. Decizia ar crește prețul unor versiuni de PC-uri de ultimă generație, cel puțin pentru cumpărătorii din seria 700 care ar prefera să refolosească sau să cumpere module DDR4 mai ieftine.

După o informaţie postată de TechPowerUp, Intel dorește să impună memoriile DDR5 odată cu lansarea CPU-urilor Raptor Lake din a 13-a generație. Se așteaptă ca aceste procesoare să se lanseze împreună cu plăcile de bază din seria 700 la sfârșitul anului 2022, așa că este o oportunitate bună de a accelera adoptarea DDR5, care a fost mult mai lentă decât se aștepta. Intel nu a promovat DDR5 în 2021, deoarece noua memorie RAM nu era disponibilă când au fost lansate procesoarele Intel Core din a 12-a generație.

Este o situație ciudată, deoarece se presupune că procesoarele Raptor Lake oferă atât suport DDR4, cât și DDR5. Cei care introduc unul dintre noile cipuri de memorie într-o placă de bază din seria 600 pot folosi module RAM mai vechi, dar dacă acest zvon se adevereşte, plăcile de bază de nouă generație vor necesita RAM de nouă generație.

Indiferent de ceea ce se întâmplă în viitor, adoptarea DDR5 are sens. Memoria de ultimă generație are o viteză de două ori mai mare decât cea a DDR4 și rulează la doar 1,1 volți.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu