Cum să economisești benzină cu telefonul

duminică, septembrie 15, 2013 15:33
Posted in category Educatie, IT

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniEconomia de combustibil este foarte importantă pentru orice conducător auto şi totuşi mulţi şoferi nu ştiu că obiceiul de condus poate reduce consumul de carburant cu până la o treime.

De obicei, şoferii evaluează vehiculele după economia de combustibil, dar acţiunile simple, cum ar fi acceleraţiile puternice, frânele bruşte şi mersul la relanti, împiedică şoferii să profite pe deplin de potenţialul eficienţei automobilului.

Noile aplicaţii pentru smartphone-uri au capacitatea de a oferi şoferilor un răspuns în timp real la obiceiurile lor de condus. Aplicaţii precum Automatic şi Torque Pro oferă posibilitatea de conectare la bordul maşini. Aceste conexiuni bluetooth retransmit informaţii despre performanţa motorului de la computerul de bord al maşinii la aplicaţie. În prezent, Ford sponsorizează o provocare pentru dezvoltatori de a crea o aplicaţie de tip OpenXC care îi va ajuta pe şoferi să înţeleagă eficienţa consumului de combustibil. OpenXC este un software open source care poate extrage date de la o maşină pe o tabletă sau smartphone.

Ford nu este singura companie care se preocupă de dezvoltarea unor aplicaţii care urmăresc eficientizarea consumului de carburant. Iată câteva exemple:

 • Buick Fuel Efficency Games Compusa din trei experienţe de joc interactic, această aplicaţia a fost creată pentru a educa utilizatorii în economisirea combustibilului.
 • Efficiency Pro Pentru 3,99 dolari, această aplicaţie este mult mai sofisticată. Se conectează la computerul de bord al maşinii pentru a urmări consumul de carburant, spre deosebire de alte aplicaţii similare în care utilizatorul trebuie să introducă date despre cantitatea de benzină cumpărată şi distanţa parcursă.
 • myFuelScore calculează un scor al eficienţei consumului după ce observă drumul parcurs zilnic de maşină. Apoi, oferă instrucţiuni utilizatorului cu privire la modalităţile de schimbare a obiceiurilor pentru a obţine un scor mai bun – cum ar fi schimbarea rutei în sine sau modificarea obiceiului de accelerare.
 • goDriveGreen urmăreşte stilul de condus şi ţine evidenţa costului carburantului, a vitezei, a relantiului, a vitezei acceleraţiei şi deceleraţiei care în cele din urmă determină un Scor Verde.
 • Commute Greener! este o aplicaţie gratuită care urmăreşte amprenta de carbon cu ajutorul unei reţele online. Aplicaţia încurajează utilizatorii să îşi împartă cu prietenii rezultatele şi îi motivează să folosească transportul public.

Sursa: Capital; autor: Alexandru Urzica

Citeste si articolele:

You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Cum să economisești benzină cu telefonul”

 1. 5 posibile simptome ale unui telefon ascultat | A șaptea dimensiune says:

  iulie 13th, 2015 at 12:26

  […] Cum să economisești benzină cu telefonul […]

 2. 10 metode de a mari durata de viata a bateriei telefonului sau laptopului | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 11:26

  […] Cum să economisești benzină cu telefonul […]

 3. Cele 20 de întrebări grave ale Științei (I) | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 11th, 2015 at 14:49

  […] Cum să economisești benzină cu telefonul […]

 4. Cum ne vom face cumpărăturile peste 10 ani | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 3rd, 2016 at 17:09

  […] Cum să economisești benzină cu telefonul […]

 5. Cum putem recupera telefonul pierdut sau furat | A șaptea dimensiune says:

  august 20th, 2016 at 14:41

  […] Cum să economisești benzină cu telefonul […]

 6. 20 de lucruri pe care nu le știai despre igienă | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 2nd, 2016 at 16:15

  […] Cum să economisești benzină cu telefonul […]

 7. Cele 10 studii ciudate ale psihologiei | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 2nd, 2016 at 16:20

  […] Cum să economisești benzină cu telefonul […]

Adauga un comentariu

Ro2.ro