De la sublim la ridicol cu David Fincher

luni, noiembrie 5, 2018 19:31
Posted in category Educatie

David FincherDavid Fincher e regizor. Şi dacă nu aţi auzit de el înseamnă c-aţi ratat unul dintre filmele pentru care merită să trăieşti pe Terra: Fight Club – Sala de lupte (1999), cu Brad Pitt şi Edward Norton. Un thriller cu ceva violenţă, nerecomandat celor sub 18 ani, cică. E adevărat, dacă ai sub 18 ani, şi nu eşti un geniu, s-ar putea să pricepi ceva mai greu mesajul filmului. Oricum, este o capodoperă cinematografică, ce a prins şi la public, o dovadă în acest sens fiind media notelor acordate: IMDB: 8,8/10; cinemagia.ro: 8,9/10 (pe ultima platformă din 2.490 de voturi).

Acelaşi David Fincher a regizat şi un alt film de colecţie, Seven (1995); cu: Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow etc. Şi aici publicul a apreciat realizarea cinematografică, media notelor fiind: IMDB: 8,6/10; cinemagia.ro: 8,9/10 (pe ultimul site, în urma a 2.101 voturi).

Ei bine, după două capodopere a urmat Panic Room – Camera de refugiu (2002), cu Jodie Foster, Forest Whitaker etc., un film din care la un moment dat nu prea înţelegi mare lucru. O poveste pe care scenaristul o scapă total din mână, neştiiind o continuare inteligentă, sau măcar inteligibilă, la un început destul de interesant.

Un putred de bogat îşi face în casă o cameră pregătită să reziste unui bombardament atomic. Moare şi lasă sub parchet, în cameră, un geamantan cu vreo 20 de milioane de dolari. Nepotul său angajează nişte băieţi să scoată comoara din pardoseală. Doar că, în casă, se mută două biete fiinţe feminine. Două fete contra trei mardeiaşi, iată substanţa filmului prezentat în fiecare an, de câteva ori, de trustul PRO, Antena 1 fiind preocupată cu ţiganizarea României, iar TVR-ul nici nu mai contează. Un film de mâna a şaptea, pe care David Fincher a acceptat să-l regizeze ori fiindcă era beat, ori îi mai trebuia nişte mărunţiş pentru a-şi cumpăra casa – una dintre ele – de câteva sute de mii de dolari.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu