Milionarii de azi ai Romaniei sunt fosti membri ai clanului Ceausescu sau urmasii acestora

luni, august 7, 2017 12:46

Clanul CeausescuIn noul sistem, aparut dupa 1989, asamblat de Ion Iliescu cu sprijinul rezidentilor GRU si KGB din Romania, acesti capitalisti originali au declansat devalizarea bugetului de stat, transferand, prin off shore-uri, miliarde de euro in conturi private, prin coruptie, evaziune fiscala, spalare de bani, retrocedari si restituiri frauduloase, afaceri oneroase cu statul etc. Asadar, prabusirea comunismului a reprezentat, pentru activistii si securistii conectati la realitatile geopolitice contextuale, o uriasa oportunitate de a strange averi fabuloase, saracind economia nationala si condamnand milioane de pensionari la foamete si alte milioane de tineri la lipsa de perspectiva si emigrare.

Incercam sa desenam o harta, un relational al fostilor mari nomenclaturisti PCR, a urmasilor lor si a celor mai paguboase afaceri pentru statul roman, prin protejarea grupurilor infractionale de catre politicienii tuturor regimurilor post decembriste.

 • Raposatul Ion Dinca, fosta mana de fier a regimului Ceausescu, a lucrat, in ultima parte a vietii, la o firma de IT ca si consilier. Compania a fost fondata de ginerii sai Nicolae Badea si Gabriel Popoviciu. Ginerii fostului satrap comunist, instruiti bine de catre Securitate, in anii 1980, pentru a sti cum sa faca fata realitatilor capitaliste, au construit un adevarat imperiu financiar: imobiliare, fotbal, IT, constructii, comert, transporturi etc. Puiu Popoviciu impreuna cu Radu Dimofte, ambii membrii de vaza ai Gruparii Monaco, au adus in Romania branduri „imperialiste” precum Pizza Hut sau KFC. Astazi, ei doi, impreuna cu Nicolae Badea au in conturi aproximativ un miliard de euro. Afacerile lor apar la Registrul Comertului, pe numele parintilor lor: Zerlin Dimofte si Ligia Popoviciu. Imperiul ginerilor lui Dinca s-a remarcat si prin diverse afaceri profitabile cu statul, iar cei doi sunt actionari in Clubul Vinului, alaturi de nume sonore precum Calin Popescu-Tariceanu.
 • Tudor Postelnicu, fostul sef al Departamentului Securitatii Statului, vestitul DSS, iar din 1987 a fost ministru de Interne. In evenimentele din 1989, a fost capturat de revolutionari si deferit Procuratorii Militare. Tranzitia i-a prins bine. Dupa ce a fost retinut o perioada scurta, noile autoritati coordonate de Ion Iliescu, Silviu Brucan si Nicolae Militaru (agent demonstrat al GRU), l-au eliberat. Tiberiu Bica Postelnicu, nepotul „dobitocului” are o avere de aproximativ 50 de milioane de dolari si este asociat in nu mai putin de 35 de companii din Romania. Are opt procente din actiuniile Romanian International Bank. A fost asociat cu magnatul Ioan Niculae, la Asirom, dar si-a vandut cota de zece la suta. Impreuna au detinut, prin Total Distribution Group SRL, si activitatea de distributie a tigarilor produse de Societatea Nationala a Tutunului Romanesc. Mai e si distribuitor de bauturi alcoolice si, de asemenea, actionar in IATSA, firma desprinsa din Dacia Pitesti. Printre activitatile economice ale fostului tartor comunist se numara si parteneriatul cu fostul primar al capitalei Adriean Videanu in firma Equity Invest SA, care se ocupa de intermedieri financiare. In schema mai apare si multimilionarul Raul Doicescu (24 la suta), a carui firma, Bog’art, a dezvoltat controversatul proiect „Cathedral Plaza”. De remarcat ca Videanu si Doicescu sunt membrii Gruparii Monaco.
 • Un alt pilon pe care s-a sustinut monstruosul experiment al comunismului national, exprimat pana la esecul final de regimul ceausist, a fost Paul Niculescu Mizil. Dupa o judecata sumara, a fost condamnat in lotul CPEx, dar eliberat dupa numai doi ani de detentie. Anul 1992 este foarte ofertant si generos cu membrii familiei fostului nomenclaturist, desi intreaga Romanie abia intra intr-o lunga, chinuitoare si paupera tranzitie. Asa a aparut compania Getteco din care s-au multiplicat nenumarate firme care aveau ca obiect de activitate: comert, imobiliare, alimentatie publica, prelucrarea lemnului. Fiul, celebrul grobian care ragaie pe la televizor, Serghei Mizil si nepoata Oana Niculescu Mizil detin actiuni la mai multe companii care deruleaza afaceri interesante cu tari din orientul apropiat. Inainte de a se abandona in bratele lui Vanghelie, Oana a fost casatorita cu Tohme Jamil, un libanez apartinand grupului de interese din jurul familiei Hariri.
 • Alt vlastar al Epocii de Aur a fost Cornel Burtica. Marginalizat de Ceausescu in 1982 intrucat era suspect de relatii prea apropiate cu KGB-ul, trece cu bine pragul lui decembrie 1989. Se privatizeaza repede si foarte putina lume mai stie astazi ca firmele sale au iluminat zona Piata Unirii si au lucrat la modernizarea metroului bucurestean. A murit in 2013. Dupa prabusirea dictaturii comuniste, intr-o carte de convorbiri cu jurnalista Rodica Chelaru, si-a asumat responsabilitatea pentru participarea la un regim criminal.A fost un om de stanga, sedus de mitul egalitarist al comunismului. Fusese influentat, in mare masura, de ideile comunistilor italieni (la fel ca si prietenul sau, Stefan Andrei). La un moment dat a inteles ca sistemul era putred chiar in inima sa, ca ideologia oficiala era doar o tesatura de minciuni. Intr-un interviu acordat unui ziar central a spus ca s-a descurcat mai bine in capitalism decat in epoca in care era activist comunist, avand afaceri cu Italia, importand grupuri electrogene.
 • Un alt alintat si asistat al tranzitiei este Constantin Bostina, presedintele Consiliului de Administratie de la Bursa Romana de Marfuri. A fost secretarul personal al lui Nicolae Ceausescu si adjunct la Ministerul Economiei si la Ministerul Industriei Usoare. Dupa moartea Ceausestilor se converteste la capitalism, dar se ocupa si cu incalcarea embargoului impus fostei Yugoslavii.La jumatatea anilor 1990, afacerile lui Bostina, doctor in stiinte economice, au fost radiografate de o ancheta privind cazul de contrabanda cu combustibili „Jimbolia”. Astazi compania lui Bostina are o avere de peste 30 de milioane de euro, facuta din industrie si consultanta.
 • Pe lista marilor favorizati ai „democratiei noastre originale” si a capitalismului de carton a fost si Carol Dina, prim-secretar al PCR Galati, fost membru al CC al PCR, fost membru supleant al CPEx. Evenimentele din decembrie 1989 l-au impins cateva luni in arest la Galati. Iese alt om, animat de ganduri creative in economia de piata. Pregatirea intelectuala a fostului tovaras, desi precara l-a ajutat sa se imbogateasca si sa parvina in politica. In anul 2000 a devenit senator din partea PRM. De profesie ajutor mecanic, Dina avea 80 la suta din firma Grup DIC din Galati, la care mai sunt asociati membri ai familiei sale. Compania a fost implicata, potrivit unui raport al Coalitiei pentru un Parlament Curat, in tranzactii paguboase pentru stat la Sidex, inainte de privatizarea combinatului.

Sursa

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Milionarii de azi ai Romaniei sunt fosti membri ai clanului Ceausescu sau urmasii acestora”

 1. Cum a distrus mafia PSD-ista combinatul siderurgic, Sidex, Galati | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 21st, 2019 at 21:31

  […] Milionarii de azi ai Romaniei sunt fosti membri ai clanului Ceausescu sau urmasii acestora […]

 2. Cum a căpuşat ciuma roşie, şi apoi a vândut pe nimic, Sidex Galaţi, cel mai mare combinat metalurgic din Europa de Est | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 30th, 2019 at 20:23

  […] Milionarii de azi ai Romaniei sunt fosti membri ai clanului Ceausescu sau urmasii acestora […]

 3. Sfarsit de secol XX, in Romania controlata de fosta nomenclatura comunista si fostii securisti | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2019 at 17:05

  […] Milionarii de azi ai Romaniei sunt fosti membri ai clanului Ceausescu sau urmasii acestora […]

 4. Securitatea – o haită | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 16th, 2019 at 19:00

  […] să spun că, din contră, tocmai această disperare a haitei de a rămâne unită arată că securiştii lui Ceauşescu, luaţi la bani mărunţi şi scoşi din rând, nu (mai) valorează nici cât o ceapă degerată. […]

 5. Jenny says:

  mai 11th, 2020 at 19:43

  Iliescu este un CRIMINAL,la puscarie cu el.Asta trebuia facut cu multi ani in urma.

 6. Mircea Ordean says:

  iunie 24th, 2020 at 14:23

  Eu, în locul dumneavoastră, as fi mai atent la cum poate reveni PNT pe scena politică.
  Batindu-va capul cu lucruri de acum 20-25 ani nu cred ca rezolva lucrurile…

Adauga un comentariu