PCR-ul (pile-cunoştinţe-relaţii) din (in)justiţia românească
vineri, februarie 5, 2021 8:08Foarte multă lume se plânge de (in)acţiunile justiţiei din Românica. Deşi este a treia putere în stat şi, teoretic, ar trebui să fie separată clar de celelalte două puteri ale statului (legislativă – Parlamentul şi executivă – Guvernul), a avut grijă ciuma roşie = PSD = mafia să fie controlată justiţia prin oamenii numiţi în funcţii de conducere la tribunale, judecătorii, curţi de apel etc. Iar atunci când justiţia a început să mişte şi să condamne mafioţi din politică, ciuma roşie a trecut la schimbarea legilor justiţiei în favoarea infractorilor, inclusiv a infractorilor din politică, aşa cum s-a întâmplat în perioada 2017-2019, atunci când România s-a aflat la şliţul borfaşilor din PSD, conduşi de criminalul Liviu Dragnea.
Cum era cu PCR-ul (pile-cunoştinţe-relaţii) din (in)justiţia românească în 2004, atunci când niciun mafiot din politică nu ajugea la puşcărie, deoarece tătucii mafioţilor, Ion Iliescu şi Adrian Năstase, conduceau România, vedem în materialul de mai jos, apărut în presa vremii.
”Caracatiţa în sânge propriu” – porţia I
După ce aţi citit recent despre peripeţiile procurorului ieşean Diana Burlacu, fiica lui Şuhan de la PNA (Parchetul Naţional Anticorupţie – faţădă a mafiotului Adrian Năstase şi a PSD = ciuma roşie, menit să arunce praf în ochii Occidentului civilizat şi prosper că România PSD-istă chiar luptă împotriva corupţiei, cerinţă cuprinsă în clauzele de aderare la Uniunea Europeană, spre care România tindea în 2004, pe atunci nefiind membră a UE – n.m.), haideţi să vedem cum stă Clujul la capitolul “Justiţie de cumetrie”.
Gheorghe Buta a fost şef al Curţii de Apel Cluj (CA) până când ministrul Diaconescu l-a pensionat pe Paul Florea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) – moment în care Buta a devenit brusc candidat la locul lui Florea (se mai aude câte ceva şi despre Tărăcilă, dar nu ne băgăm deocamdată). Soţia judecătorului clujean (cu rădăcini la Bistriţa), Mariana Buta, este notar public. Averea lor declarată bate pe la 7 miliarde (lei vechi, la valoarea din 2004 – n.m.), iar cea nedeclarată ar bate cam cât o vilă super-faină. Sora lui Buta este judecător la Făgăraş.
La CA Cluj lucrează şi judecătorul Ana Ionescu, fost şef absolut la Judecătoria Cluj. Ana Ionescu are un soţ, cadru în rezervă SRI, şi o nepoţică, pe Alina Şopan, judecător la Judecătorie. Nepoţica este soţia unui nepoţel de sânge al doamnei Ionescu, ofiţer SRI. Nu ştim dacă Alinei Şopan îi plac bancurile cu Alinuţa, în schimb ştim că-i plac condamnările ziariştilor.
Uniţi de jurăminte nupţiale sunt şi judecătorul Motroacă, de la CA Cluj, şi soţia sa, procurorul Motoarcă de la Judecătorie. La capitolul “Avocat plus judecător” îi avem pe soţii Brehar: doamna Brehar este judecător la CA, iar domnul soţ, evident, avocat.
Tot meseria de avocat şi-au ales-o, în ordinea numerelor de pe tricou: fiica judecătoarei Iluţ, fiica judecătorului Turcu, fiul judecătoarei Nicorici şi, respectiv, fiul judecătoarei Eugenia Puşcaşiu.
La capitolul “Soţul arestează, soţia judecă” putem evoca două cazuri: Iridiceanu şi Boer, unde doamna judecător Iridiceanu şi doamna judecător Boer sunt, evident, soţiile poliţiştilor cu acelaşi nume. (“Academia Caţavencu”, nr. 658/2004)
Citeşte şi articolele: