Țara te vrea prost (II)

vineri, februarie 21, 2014 20:19
Posted in category Educatie

Romania 2050Și cum să nu fie așa din moment ce țara, prin regimul său USLamist, numește în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației un alt plagiator, de fapt o plagiatoare, femeie fiind. Criminalii USLamiști chiar nu găsesc persoane necompromise și „legale” pentru a le numi în funcții?!

Preşedintele Băsescu a cerut revocarea secretarului de stat de la Educaţie acuzat de plagiat: „Am confruntat cele două lucrări şi nu este niciun dubiu”

Preşedintele ţării, Traian Băsescu, a cerut miercuri seară public premierului Victor Ponta să o revoce din funcţia de secretar de stat în Ministerul Educaţiei pe Ştefania Duminică, acuzată că ar fi plagiat în lucrarea de disertaţie de la master.

„Îl rog public pe domnul prim-ministru Ponta să o revoce pe doamna Ştefania Duminică, secretar de stat la Ministerul Educaţiei, pentru plagiat. Am confruntat cele două lucrări şi nu este niciun dubiu. E bine să o revoce, ştiu că lui Victor Ponta îi e greu să revoce pe cineva pentru plagiat, nu s-a autorevocat pe el, dar doamna Duminică nu mai are niciun fel de autoritate morală în calitate de hoţ. Această doamnă a furat, ca şi premierul, furt intelectual se numeşte”, a declarat Traian Băsescu într-o conferinţă de presă de miercuri seară.

Secretarul de stat pe învăţământ preuniversitar din Ministerul Educaţiei, Valentina Ştefania Duminică, este suspectată că ar fi plagiat în 2012 o lucrare de masterat din 2008 a unui absolvent al Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti, intitulată „Pagini web în prezentarea elementelor de geografie a României în ciclul primar”, potrivit documentelor prezentate marţi seara de jurnaliştii B1 TV. Aceasta riscă însă dosar penal pentru fals în înscrisuri oficiale, în cazul în care se dovedeşte că a copiat o întreagă lucrare în dizertaţia sa.

Sursa: adevarul.ro

Și tot legat de subiect, hai să vedem ce mai pot învăța copiii din poveștile românești incluse în programa școlară. Abordarea, scenariul și regia: Iulian Tudor.

Școala te învață să fii prost – episodul II. De ce e Harap-Alb o beizadea bătută-n cap

Colegul Dan Mazilu a citit, într-o carte autorizată de Ministerul Învățământului, povestea „Nevoia îl învață pe om” și a tras concluzia că basmele românești sunt pline de sfaturi proaste pentru copii, pentru că-i învață să fie leneși și hoți. Fără vreo legătură cu faptul că mi-e șef, sunt de acord cu Dan Mazilu, așa că plusez cu Harap-Alb, un basm aflat de mult în programa școlară obligatorie.

Știți povestea. Un crai avea trei feciori, iar frati-su, Împăratul Verde, trei fecioare taman bune de măritat. Pentru că așa sunt basmele, pline de ființe supranaturale și fete de măritat fecioare. Într-o zi, craiul primește o scrisoare de la Împăratul Verde, în care acesta îi cere să il trimită pe cel mai vrednic dintre feciori, ca să-i dea o fată de soție și împărăția moștenire. După ce frații lui mai mari eșuează, vine rândul lui Harap-Alb, care pornește la drum cu un cal miraculos și cu un sfat prețios de la taică-su: ferește-te de Omul Spân. Harapul nu numai că nu se ferește de Spân, ba chiar îl angajează ca ghid prin pădurea labirint și se lasă și păcălit de chelios, coborând în fântâna-capcană. Ca să iasă de-acolo, eroul se învoiește să intre slugă la Spân și să facă schimb de identități. Astfel, Spânul devine fiul de crai, iar Harap-Alb, cum spuneam, servitorul lui. Pe drum, celor doi li se alătură mai multe personaje supranaturale – Gerilă, Flămânzilă, Setilă, Ochilă…, mă rog, o gașcă întreagă. Ca să n-o mai lungesc: gașca ajunge la Împăratul Verde; acesta îi supune la niște probe letale, pe care Harap-Alb le trece exclusiv datorită ființelor supranaturale care-l însoțesc; la final, eroul își declină adevărata identitate, ca la Poliție; Spânul îi taie capul Harapului; fata Împăratului Verde și viitoarea soție îl învie; Harap-Alb devine împărat.

Concluziile

Și acum să vedem ce ar putea învăța copiii lui Dan Mazilu din povestea Harap-Alb:

Deși e prost făcut grămadă, eroul ajunge împărat. Un singur sfat i-a dat taică-su: ferește-te de Spân! Ce-a făcut Harap-Alb? S-a combinat cu Spânul, s-a lăsat păcălit de chel într-un mod atât de penibil, încât l-ar face gelos și pe Leo de la Strehaia, a ajuns din prinț slugă, a fost ucis de Spân. Asta înseamnă să fii prost de mori!
Nu trebuie să muncești ca să faci avere. Contribuția lui Harap-Alb la îndeplinirea sarcinilor trasate de Împăratul Verde a fost zero. Au muncit alții, iar el s-a ales cu împărăția. Harapul a făcut un singur lucru: a murit.
Nu însemni nimic în societate dacă n-ai un mijloc de locomoție de fițe. Raportat la ziua de azi, calul miraculos al lui Harap-Alb e un fel de BMW X5. În plus, l-a ajutat să-și găsească gagică cu bani.
E ok să te căsătorești cu verișoara ta. Craiul și Verde Împărat erau frați, deci Harap-Alb s-a însurat cu verișoară-sa. Bine, o fi fost el alb, dar harapul are sângele mai bronzat. N-o spun eu, o spune DEX-ul.

Sursa: academiacatavencu.info

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Țara te vrea prost (II)”

  1. Țara te vrea prost (III) | A șaptea dimensiune says:

    februarie 11th, 2016 at 11:16

    […] Țara te vrea prost (II) […]

Adauga un comentariu