A şaptea dimensiune pe Facebook (CCCLXXI)

duminică, octombrie 24, 2021 8:24
Posted in category Mass-media

Bianca Roman30 octombrie 2019

Pro România este, de fapt, Pro Mafia.

Să ne amintim cine este Puie Monta.

Plagiator de renume internațional

Plagiatul lui Ponta a devenit mai celebru chiar decât persoana premierului român. Agenția „France Presse” a inclus știrea pe fluxul său internațional. De asemenea, peste ocean, prestigiosul cotidian american „Washington Post”.

Autorul articolului publicat în revista „Nature” în care Victor Ponta este acuzat de plagiat, Quirin Schiermeier, a declarat cã nu existã niciun dubiu cã premierul a copiat pãrți semnificative din teza de doctorat din alte cãrți, plagiatul fiind confirmat de mai mulți experți.

Autorul articolului mai susține cã a consultat atât teza de doctorat din 2003 a lui Victor Ponta, cât și cele trei cãrți despre care se crede ca au fost plagiate. „Am avut la dispoziție teza de doctorat, dar și cãrțile din care s-a copiat. Aceste documente le-am comparat personal, dar ele au fost verificate și de mai multi experți independenți”, a precizat Quirin Schiermeier.

„Articolul publicat de mine are la bazã documente primite de Nature.com în urmã cu o sãptãmânã. Aceste documente contineau informatii potrivit cãrora pãrți semnificative ale tezei de doctorat a domnului Victor Ponta erau copiate din alte cãrți fãrã citarea sursei”, a declarat Quirin Schiermeier.

„Nature” nu scrie pentru prima datã despre un politician acuzat de plagiat. A mai scris, de exemplu, și în 2011, când ministrul german al Apãrãrii de la acea vreme, Karl-Theodor zu Guttenberg, a fost acuzat cã și-a plagiat teza de doctorat în domeniul dreptului.

A preluat știrea agenției Associated Press potrivit căreia șeful executivului român este acuzat de plagiat. Informația a apărut și în „The Guardian”. Și agenția de presă Reuters a alocat un spațiu generos subiectului.

Vedeti si aici.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu