A şaptea dimensiune pe Facebook (CCCXIV)

vineri, august 13, 2021 13:04
Posted in category Basarabia

Ioan Mircea Pascu
13 iulie 2019

PeSeDistul Ioan Mircea Pascu a refuzat, in Parlamentul European, inlocuirea trupelor rusesti din Transnistria cu o forta civila

Cristian Preda: „Pașcu de la PSD a refuzat înlocuirea trupelor rusești din Transnistria cu o forță civilă”

Europarlamentarul Cristian Preda declară că un reprezentant al PSD în Parlamentul European și negociator din partea socialiștilor, Ioan Mircea Pașcu, a refuzat propunerea sa și a PPE de înlocuire a trupelor rusești din Transnistria cu o forță civilă.

”Într-o emisiune a postului B1 tv de vineri seara, purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că prezența lui Ponta la Soci nu diminuează în vreun fel atenția socialiștilor pentru românii din Moldova și, în particular, din Trasnistria.

Asta îmi dă ocazia să fac o precizare legată de felul în care PSD a abordat dezbaterea din PE a rezoluției despre Transnistria. Două elemente mi se par semnificative.

În primul rând, nu a existat picior de pesedist în sală când s-a discutat tema. Fără comentarii.

În al doilea rând, atunci când, înainte de dezbaterea din plen, s-a negociat textul rezoluției comune a grupurilor politice, propunerea făcută de mine și de EBA, cu sprijinul PPE, de înlocuire a trupelor rusești cu o forță civilă a fost refuzată de negociatorul de la socialiști. Care era Ioan Mircea Pașcu. Același Pascu care era consilier al lui Iliescu, în vremea când ne-am retras din negocierile referitoare la regiunea separatistă. Am introdus până la urmă propunerea printr-un amendament, care a trecut în plen, cu votul PPE și al conservatorilor.

Faptul că, la o zi după dezbaterea din PE, Ponta a ales să meargă la Soci, în tribună cu Putin, nu la Tiraspol, alături de profesorul Iovcev, completează tabloul opțiunilor PSD în chestiunea transnistreană”, scrie Cristian Preda pe blog.

Vedeti si aici.

În anul 2006, Liviu Turcu, ultimul defector important al spionajului comunist românesc, publica în “Jurnalul naţional” o listă cu 11 nume de politicieni care au avut legături cu fosta Securitate. Printre aceştia, la poziţia a patra, apare deputatul Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al apărării, în dreptul căruia era trecută menţiunea “fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0110”. Aceste indicative corespund, în ordine, Centrului de Informaţii Externe, unităţii speciale de protecţie din cadrul CIE şi, respectiv, unităţii speciale de contraspionaj pentru ţările socialiste.

În cartea ”Infern 89”, Mircea Răceanu a scris despre Ioan Mircea Pașcu:

”În privinţa celor de la alte ministere şi instituţii am procedat la recunoaşterea numai a acelor persoane cu care am lucrat direct (de exemplu, Ion Chioveanu, Nicolae Andrei, Petre Sin de la Ministerul Comerţului Exterior, Aurel Sanislau şi Paul Ceauşu de la Ministerul Învăţământului sau Vasile Secăreş, Ioan Mircea Paşcu, Dan Ghibernea şi alţii care frecventau des întâlnirile organizate la Asociaţia de Drept şi Relaţii Internaţionale) şi am susţinut – deşi în unele cazuri deţineam informaţii contrarii – că nu eram la curent cu faptul că ar fi fost ofiţeri de securitate, desigur cu excepţia celor pe care-i menţionasem în anchetele anterioare”. (Sursa: https://flux24.ro/ioan-mircea-pascu-un-ofiter-acoperit-al-securitatii-ajuns-vicepresedinte-al-parlamentului-european/)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu