PeSeDistul Ioan Mircea Pascu a refuzat, în Parlamentul European, înlocuirea trupelor ruseşti din Transnistria cu o forţă civilă

miercuri, februarie 12, 2014 22:22

PSD, ciuma rosieCristian Preda: „Pașcu de la PSD a refuzat înlocuirea trupelor rusești din Transnistria cu o forță civilă”

Europarlamentarul Cristian Preda declară că un reprezentant al PSD în Parlamentul European și negociator din partea socialiștilor, Ioan Mircea Pașcu, a refuzat propunerea sa și a PPE de înlocuire a trupelor rusești din Transnistria cu o forță civilă.

”Într-o emisiune a postului B1 tv de vineri seara, purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că prezența lui Ponta la Soci nu diminuează în vreun fel atenția socialiștilor pentru românii din Moldova și, în particular, din Trasnistria.

Asta îmi dă ocazia să fac o precizare legată de felul în care PSD a abordat dezbaterea din PE a rezoluției despre Transnistria. Două elemente mi se par semnificative.

În primul rând, nu a existat picior de pesedist în sală când s-a discutat tema. Fără comentarii.

În al doilea rând, atunci când, înainte de dezbaterea din plen, s-a negociat textul rezoluției comune a grupurilor politice, propunerea făcută de mine și de EBA, cu sprijinul PPE, de înlocuire a trupelor rusești cu o forță civilă a fost refuzată de negociatorul de la socialiști. Care era Ioan Mircea Pașcu. Același Pascu care era consilier al lui Iliescu, în vremea când ne-am retras din negocierile referitoare la regiunea separatistă. Am introdus până la urmă propunerea printr-un amendament, care a trecut în plen, cu votul PPE și al conservatorilor.

Faptul că, la o zi după dezbaterea din PE, Ponta a ales să meargă la Soci, în tribună cu Putin, nu la Tiraspol, alături de profesorul Iovcev, completează tabloul opțiunilor PSD în chestiunea transnistreană”, scrie Cristian Preda pe blog.

Premierul Victor Ponta participă la Soci la inaugurarea Jocurilor Olimpice de Iarnă. El se întâlnește acolo cu președintele Vladimir Putin.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “PeSeDistul Ioan Mircea Pascu a refuzat, în Parlamentul European, înlocuirea trupelor ruseşti din Transnistria cu o forţă civilă”

 1. Armeanul Vosganian, omul rusilor | A șaptea dimensiune says:

  martie 27th, 2015 at 18:31

  […] USLamiștii mai răstignesc odată Basarabia […]

 2. După 5 ani și jumătate | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2016 at 15:23

  […] PeSeDistul Ioan Mircea Pascu a refuzat, in Parlamentul European, inlocuirea trupelor rusesti din Tra… […]

 3. Criminalul Vladimir Putin, un monstru ce trebuie oprit | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2016 at 17:17

  […] PeSeDistul Ioan Mircea Pascu a refuzat, in Parlamentul European, inlocuirea trupelor rusesti din Tra… […]

 4. Cum a abandonat PSD = ciuma roşie Basarabia | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 29th, 2019 at 19:49

  […] PeSeDistul Ioan Mircea Pascu a refuzat, in Parlamentul European, inlocuirea trupelor rusesti din Tra… […]

Adauga un comentariu