A şaptea dimensiune pe Facebook (CCXLII)

marți, mai 11, 2021 7:45

Ion Mihalache2 martie 2019

Generatia Marii Uniri exterminata in gulagul comunist

Ion Mihalache (1882-1963)

Combatant în primul război mondial, decorat cu ordinul „Mihai Viteazul”, învăţătorul Ion Mihalache înfiinţează după Unire Partidul Ţărănesc, care prin fuziunea cu Partidul Naţional din Transilvania formează în 1926 Partidul Naţional Ţărănesc.

Mihalache participă în guvernele din anii 1928-1933 ca ministru al Agriculturii şi ministru de Interne. Împreună cu Iuliu Maniu se opune dictaturii regale şi Frontului Renaşterii Naţionale, când PNŢ este dizolvat.

După război se opune sovietizării ţării, fiind arestat în iulie 1947, după înscenarea de la Tămădău, şi condamnat în noiembrie la muncă silnică pe viaţă.

După regimul exterminator din penitenciarele Galaţi şi Sighet este transferat în 1955 în arestul Ministerului de Interne, unde refuză orice fel de tranzacţie cu anchetatorii.

Transferat în închisoarea de la Râmnicu Sărat, moare, la 5 martie 1963, după 16 ani de detenţie, la vârsta de 81 de ani.

Vedeti si aici.

17 februarie 2019

Mafioti din politica, la puscarie, hotilor!

Distrugatori de tara si neam, urmasii Partidului Comunist Roman, care a acceptat furtul de catre rusi al Basarabiei, pamant romanesc, si care ne-au exterminat elitele, PSD-istii adica, acesti viermi care distrug fibra morala a Romaniei, trebuie eliminati prin orice mijloc. Altfel, Romania va fi cea mai inapoiata tara din punct de vedere economic nu din UE, unde este deja ultima, ci din intreaga lume cat de cat acceptabila (or mai fi prin Africa si Asia tari mai de rahat ca Romania).

Kovesi

18 februarie 2019

Imbecila mileniului, Viorica Dăncilă, o depăşeşte în prostie, analfabetism, ignoranţă, proastă educaţie şi pe Elena Ceauşescu. În locul ei, aş intra din nou în peştera istoriei, din care nu aş mai ieşi niciodată, ruşinat fiind de câte gafe şi câte tâmpenii am comis.

Viorica Dancila

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu