A şaptea dimensiune pe Facebook (CXXXVIII)

sâmbătă, ianuarie 9, 2021 17:50
Posted in category Literatura

Citat Tudor Chirila23 iulie 2018

„Exercitii de echilibru”, cartea scrisa de Tudor Chirila, a fost una dintre cele mai citite carti, scrise de autori romani, din 2015 incoace. Evident, asta nu conteaza pentru rahatii de la MAFIA TV (Antena 3 si RTV) care, periodic, arunca scuipati in directia celor care isi doresc o Romanie eliberata de mafiotii din politica, printre acestia aflandu-se si unul (daca nu chiar cel mai) dintre marii artisti ai Romaniei de dupa 1989, Tudor Chirila. Oameni ca el sadesc in noi speranta ca nu e totul pierdut.

Şi un text ceva mai recent, tot de pe Facebook.

„Măi, George Simion, măi, șoșoci, măi, lavrici, măi, generali cu sânge pe mâini în decembrie 89, măi, Ioan Savu, mizerabil definitiv înfundat în ipocrizii, ce anume vă distinge pe voi de noi toți ăștialalți, ca tocmai voi să aveți monopolul iubirii de țară, al credinței în Dumnezeu și până și al lui Tatăl nostru devenit zicală la întâlniri de partid? Ce anume vă permite vouă, nemernicilor, să scoateți voi la taraba voastră politică, unde ați politizat și confiscat „unirea”, „aurul” și „România” întreagă, valori precum credința în Dumnezeu, iubirea de țară, rugăciunile noastre și sărbătorile noastre comune din decembrie 89? Ce anume, nemernicilor? Cum și de ce astea toate, valori comune, au devenit deodată valori de partid și monedă de schimb pentru voturi și locuri în parlament? Cum oare, escroci și vânzători de aur calp, cum de valorile astea au devenit peste noapte ale voastre și numai ale voastre? Când anume le-ați privatizat voi și noi ăștialalți am scăpat momentul împărțirii pe sub mână? Și cum de se întâmplă, după ce le-ați privatizat, să ni le revindeți voi nouă contra voturi? Hoți de bunuri naționale și universale, hoți și pângăritori de valori pe care nu voi le-ați creat, care sunt ale noastre ale tuturor, cum au devenit ele peste noapte doar ale voastre, ale unui limbut provocator ca George Simion, ale unei Șoșoace ce infectează aerul pe care-l respiră fără mască, ale unor generali ce și-au câștigat stelele trăgând în propriul lor popor, al unui rătăcit și tot mai rătăcit precum Ioan Savu, alăturat acum criminalilor din 89? Chiar nu vă e rușine?”
(Vasile Popovici)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu