A şaptea dimensiune pe Facebook (CXXXV)

joi, ianuarie 7, 2021 11:40
Posted in category Mass-media

Coreea de Nord14 iulie 2018

In Coreea de Nord, s-a produs, in sfarsit, o schimbare de regim: alimentar

După cum se știe, Coreea de Nord este un stat comunist care se învecinează – la sud – cu Coreea de Sud, iar în rest este înconjurat de două mări: Marea Foamete și Marea Apocalispsă. Celebrele idei “cluce” le-au înmuiat de tot genunchii bieților locuitori din “țara dimineților lihnite”, de-au ajuns nefericiții – din galbeni, cum erau – să devină transparenți de nemâncare. Aceste spectre vii cu ochii oblici și înfometați, continuă, însă, să obțină noi succese pe frontul luptei anti-imperialiste. După cum transmit, înfricoșate, agențiile de presă, nord-coreenii au reușit să lichideze problema gândacilor de bucătărie, pe care i-au vânat cu mare sârg și i-au mâncat până n-a mai rămas aproape nici unul.

Astfel, ne dăm seama de câte rele am fi scăpat noi, în caz că mai trăia regretatul, de către unii, dictator bolșevic Nicolae Ceaușescu. N-a fost să fie. Totuși, din prea-puținul nostru se cuvine să-i ajutăm pe frații asiatici ai mafiei PSD-iste. Iar pentru început așteptăm ca generoasa guvernare PSD, în frunte de pușcăriașul-minune Liviu Dragnea, să trimită în Coreea de Nord un ajutor alimentar din ce are electoratul PSD din belșug: muște, țânțari, șobolani etc. În acest fel, se vor uni două specii de o prostie imensă: nord-coreenii comuniști și votanții mafiei PSD-iste, cică socialiști.

16 iulie 2018

Fotografii celebre (lacrimile unui copil german din armata lui Hitler)

Băiatul din fotografie, Hans-Georg Henke, avea 16 ani, la 1 mai 1945, atunci când a fost făcută poza. A fost membru al Tineretului Hitlerist şi, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos, lacrimile şi disperarea l-au cuprins la auzul veştii că Germania nazistă urmează să capituleze. Corpul prea mic pentru uniforma de soldat mare, lacrimile care se rostogolesc pe obraz, imaginea deznădejdii de pe chipul băiatului au făcut ca această fotografie să fie una reprezentativă pentru zilele acelui mai 1945.

Se spune că istoria este scrisă de învingători şi, dincolo de un adevăr sau altul, rămâne tragedia fiecărui om, copil, adult sau bătrân, din acele timpuri. Şi mai trebuie să ştim că, de exemplu, ruşii n-au fost defel mai buni ca naziştii, pe unde au trecut au ucis, au violat, au furat, au tâlhărit etc. Doar că, în toate documentarele despre al doilea război mondial, naziştii sunt prezentaţi malefic, pe când tovarăşii ruşi apar în ipostaza eliberatorilor, care, nu-i aşa, n-au înlocuit lagărele de război naziste cu cele comuniste, nu au ucis în masă, doar criteriul fiind altul: dacă naziştii ucideau după criteriul etnic, bolşevicii au ucis, mult mai mulţi oameni, după criteriul social.

Baiat in lacrimi

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu