A şaptea dimensiune pe Facebook (DCXCVIII)

duminică, noiembrie 20, 2022 14:41

Raportul SUA 2021 privitor la Romania14 aprilie 2022

Cel de-al doilea mandat de președinte al lui Klaus Iohannis se dovedește a fi, până acum, unul al prăbușirii României, ca țară, din toate punctele de vedere. Raportul Departamentului de Stat al SUA pe anul 2021 despre țara noastră consemnează corupția generalizată care sufocă România, triumful bandelor mafiote care nu se sfiesc să atace ziua-n amiaza mare, cârdășia politicienilor cu tâlharii, controlul și cumpărarea presei de către partidele politice, intimidările la adresa jurnaliștilor și – lucru până acum absent – acte de antisemitism în Parlament.

Masivul regres este legat, în totalitate, de președintele statului român. Klaus Iohannis a blocat, în 2021, reforma Justiției pe care a încercat s-o facă USR, iar în final președintele a dat afară de la guvernare partidul reformist pentru a aduce în loc PSD-ul, gruparea împotriva căreia promisese că va lupta pe viață și pe moarte.

Raportul întocmit de americani se învârte în jurul libertății de exprimare și al independenței presei din România, scrie G4Media.ro. Au reapărut cazurile de jurnaliști bătuți când se documentau, iar cazul primarului Daniel Băluță (PSD-DanVoiculescu), de la Sectorul 4, care l-a hărțuit pe Cătălin Tolontan, și amenințările primite de Emilia Șercan de la însuși decanul Academiei de Poliție sunt menționate în document.

„Practicile de corupție au rămas larg răspândite, în ciuda mai multor urmăriri penale de profil înalt. În cursul anului au existat numeroase rapoarte privind corupția guvernamentală, uneori în condiții de impunitate. Corupția și utilizarea abuzivă a fondurilor publice au fost larg răspândite”, scrie în raport.

Guvernul se pretează la tratamente sau pedepse crude, inumane sau degradante, corupția oficială la nivel înalt este gravă și generalizată, poliția și procurorii ignoră cazurile de violență bazată pe gen nu doar cânt vine vorba de violență domestică și a partenerului de viață, ci și când e vorba de violență sexuală. În România, persoanele cu handicap din instituțiile publice sunt în continuare abuzate.

Un element nou care arată degradarea situației din România este apariția antisemitismului la cel mai înalt nivel, adică tocmai în Parlament. Sunt prezentate discursurile antisemite ținute de la tribuna Legislativului, în 2021, de Sorin Lavric (AUR) și Daniel Gheorghe (PNL).

Atacurile la adresa judecătorilor care au susținut reformele nu sunt nici ele trecute cu vederea, iar cazul magistratului Cristi Danileț hăituit și exclus de Consiliul Superior al Magistraturii este amintit cu prioritate. S-a observat însă o anumită repetitivitate a acțiunilor pe care Inspecția Judiciară le desfășoară împotriva judecătorilor și procurorilor care au sesizat public existența corupției și au luptat împotriva acesteia.

Justiția a fost și a rămas în „parohia” directă a lui Klaus Iohannis, care a luptat pentru păstrarea controlului asupra acestui domeniu și a blocat personal încercările de reformă propuse de fostul ministru USR al Justiției, Stelian Ion. (ziaristii.com)

13 aprilie 2022

“Mai întâi a venit Putin peste ceceni și nu am luat atitudine – pentru că nu eram cecen.

Apoi a venit Putin peste sirieni și nu am spus nimic – pentru că nu eram sirian.

Apoi a venit Putin peste ucraineni, iar eu nu am vorbit – pentru că nu eram ucrainean.

Apoi Putin a venit după mine — și nu a mai rămas nimeni să vorbească în numele meu.” (Laurenţiu Theodoru)

Soldat rus violator in Ucraina

15 aprilie 2022

31 iulie 2019, Olga Misik: „Am vrut doar să le amintesc că suntem aici cu scopuri pașnice și fără arme – dar ei nu sunt oameni, ci călăii lui Putin.”

Olga Misik, 17 ani, a fost fotografiată stând în fața ofițerilor citind constituția țării – care afirmă dreptul la adunări pașnice – în timpul protestelor de sâmbătă la Moscova.

Aparent nesigură cum să gestioneze o asemenea dovadă de tupeu calm, poliția se abține, la început, s-o aresteze. A fost încătuşată şi arestată ulterior.

Proteste, Rusia

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu