A şaptea dimensiune pe Facebook (DLXXXIII)

miercuri, iulie 13, 2022 13:29
Posted in category Mass-media

Arbitrul Coltescu12 decembrie 2020

Când francezii la meciul din 2002 dintre Franța – România ne-au făcut „țigani” nu a fost RASISM.

Când Carolina Garcia a făcut-o pe Irina Begu „țigancă” nu a fost RASISM.

Când Christian Gross ne-a numit țigani nu a fost RASISM

Când Simona Halep a fost imaginea de batjocură a francezilor de la Hebdo nu a fost RASISM

Când Willy Grondin l-a jignit public pe Bănel Nicoliță pentru faptul că e rom, nu a fost RASISM

Când presa sportiva din Israel a jignit explicit și public galeria Rapidului în anul 2011 nu a fost RASISM

Când cehii de la Slavia Praga au scandat „tiganii, tiganii” în vara lui 2019 nu a fost RASISM

Când italienii din Napoli ne-au numit „o rasă de țigani” nu a fost RASISM

Când ungurii de la Csikszereda au scandat la meciul cu Dinamo „tiganii” nu a fost RASISM

Când Sebastian Coltescu numește un om de culoare „ăla negru” la modul de ”that blackman” ESTE RASISM!

Nume mari din fotbalul mondial i-au luat apărarea lui Sebastian Colțescu

Lionel Charbonnier (54 de ani), fost portar și internațional francez, a susținut că nu există ”conotații rasiste” în ceea ce a spus Colțescu. Charbonnier, actual analist la RMC Sport, a antrenat în trecut în Africa.

El a pregătit-o pe SM Sanga Balende, din Congo, și a fost secund al echipei naționale a Madagascarului, așa că și-a permis să analizeze situația din perspectivă personală. „Am antrenat în Africa și eram mereu numit ‘ăla alb’. Nu era nimic rasist, nimeni nu s-a gândit vreodată la așa ceva. Nici măcar eu”, a explicat ex-goalkeeper-ul francez.

John Barnes (67 de ani), fostul mare atacant al naționalei Angliei și al formației Liverpool, susține că arbitrul român Sebastian Colțescu nu ar fi greșit cu ceva când l-ar fi arătat pe Pierre Webo, secundul formației din Turcia.

„Dacă sunt singura persoană albă dintr-o cameră sau dintr-un grup, cum altfel poţi să descrii singura persoană albă sau neagră dintr-un grup? Demba Ba a zis că dacă ar fi fost alb, nu i-ar fi spus «ăla alb!». Dar dacă există cinci antrenori negri şi un antrenor alb, el ar fi spus «cel alb!». Ce altceva ar putea sau ar trebui să spună!?

Arbitrul nu ştie pe cine să sancţioneze, al patrulea oficial trebuie să-i spună spre cine să se ducă, aşa că îi spune să se ducă spre ”cel negru”. Apoi arbitrul (n.r.: – Ovidiu Haţegan) îl poate întreba numele şi-l poate elimina. Funcţia celui de-al patrulea arbitru este doar să-l identifice, nu să-l întrebe numele. Şi dacă a spus ‘negro’!? Dacă acesta este cuvântul românesc pentru negru, ce nu e în regulă?”, a declarat John Barnes, potrivit Daily Mail. (digisport.ro)

11 decembrie 2020

Arbitrul Coltescu

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu