A şaptea dimensiune pe Facebook (LXXX)

luni, noiembrie 2, 2020 9:10
Posted in category Mass-media

Regele Mihai si Ion Iliescu1 iunie 2018

Aş începe cu o mărturisire: nu sunt împotriva ideii de monarhie, dar când aud de familia regală a României de astăzi, cu Duda şi restul, devin brusc republican. Legat de fostul rege Mihai aş avea trei observaţii.

  1. Fiind rege în România anilor 1940 – 1944, era, nu-i aşa, responsabil pentru ce s-a întâmplat atunci. Doar că, la judecata unor aşa-zişi istorici, pentru tot ce s-a întâmplat rău în acea perioadă, vina a căzut în totalitate asupra mareşalului Ion Antonescu. Mihai nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i mirosea.
  2. După 23 august 1944, a rămas rege până la 30 decembrie 1947. Evident, şi în această perioadă a semnat tot felul de legi, cum ar fi cele legate de naţionalizare, trimiterea la moarte şi în puşcării a elitelor României etc. Nici de această dată, în opinia unora, Mihai nu are nicio vină.
  3. După anul 2000, Mihai, în cel mai pur dispreţ pentru oamenii nevinovaţi ucişi în decembrie 1989 şi la Mineriade, face pace cu KGB-istul criminal Ion Iliescu, pentru a-şi recupera proprietăţile. Ba mai mult, oferă infractorului, viitor puşcăriaş, Adrian Năstase un premiu la o gală VIP, parcă, pentru a-i atinge coarda sensibilă şi a-l determina să dea tot soiul de hotărâri de guvern în favoarea redobândirii proprietăţilor regale. Şi de această dată, regaliştii înfocaţi nu i-au găsit nicio vină.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu