A şaptea dimensiune pe Facebook (XXV)

vineri, august 7, 2020 16:45
Posted in category Mass-media

Antena 329 ianuarie 2018

Nu subestimați puterea de seducție a propagandei de la Antena 3. Este cea mai teribilă și eficientă armă electorală de după Revoluție.

Nici pe vremea ”Televiziunii Române Libere” din timpul mineriadelor, când era condusă de Răzvan Teodorescu sau de sinistrul Emanuel Valeriu, oamenii nu erau atât de spălați pe creier.

Nicicând în ultimii 2-3 ani nu am întâlnit atât de mulți oameni cu judecată sănătoasă, echilibrați în gândire, anticomuniști și antipesediști convinși din ’90 încoace ”zombificați” între timp de propaganda Antenei 3, deveniți ”sclavii” teoriilor conspiraționiste de acolo.

Nicicând de la mineriada din 1990 nu am mai văzut atâta ură viscerală produsă de expunerea în doze mari la programele Antenei 3.

Nu vă chinuiți să găsiți explicații complicate și psihologice pentru a înțelege radicalizarea electoratului PSD și mai ales îngroșarea acestui electorat cu oameni educați, din clasa de mijloc, cu bun simț, care nu votaseră nicicând cu Iliescu, Vadim sau alții asemenea. Explicația, oricât de ciudată, este simplă: expunerea la propaganda Antenei 3.

Am cunoscut foarte mulți oameni care și-au schimbat convingerile de decenii în doar un an-doi. Care au început să creadă în conspirații aberante! Oameni absolut onorabili care cred cu convingere în binom, statul paralel, în forțele malefice ale lui Soros și ale Occidentului. Oameni care au urlat acum 28 de ani din toată inima, Jos Iliescu!, care citau din Divertis sau Cațavencu, care ani de zile au fost opozanți ai regimurilor PSD. Acum, acești oameni SUNT CONVINȘI că statul paralel nu îl lasă pe Dragnea să ne mărească salariile la nivelul Elveției și Danemarcei. Este uluitor!

Vă întrebați de unde scindarea societății românești de după anii 2012? Antena 3! (M.Gâdea e directorul A3 din 2010)

Vă întrebați de unde succesul PSD-ului în pofida incompeteței și ticăloșiei mai transparente și evidente ca oricând? Antena 3!

Nu pricepi în ruptul capului cum oameni ca Șerban Nicolae, Nicolicea sau Codrin Ștefănescu au mai mulți fani decât a avut Iliescu? Antena 3!

Aveți dileme în a înțelege de unde patimile și furiile fanilor PSD nemaiîntâlnite din epoca mineriadelor? Antena 3!

Nu charisma lui Dragnea sau Tăriceanu, nici mărirea salariilor (??) nici o altă politică populistă nu stă în spatele succesului PSD. Nu! Doar propaganda Antenei 3.

Nu subestimați puterea unei televiziuni de acest gen. Nu uitați cazul OTV și DDTV care au ”băgat” în parlament un partid-fantomă, a lui Dan Diaconescu. Diaconescu a intrat în Parlament doar prin propagandă ”groasă” de tip bolșevic (combătea împotriva ciocoimii) și a unor promisiuni ridicole precum ”câte 20.000 euro pentru fiecare român”. OTV-ul a luat numeroase amenzi și a fost închis de CNA. În schimb Antena 3 face jocurile în România!

Pe de altă parte întreruperea expunerii la Antena 3 poate duce la revenirea la normal. Am auzit de 2 cazuri de cupluri care și-au revenit ca dintr-un somn adânc după ce au încetat să mai privească la Antena 3. Unul din cazuri fiindcă li s-a stricat TV si nu si-au luat altul și alții fiindcă fiul lor le-a codat postul A3 (care a dispărut din grila) și care au început să se uite la orice alt post. (via Radu Oltean)

29 ianuarie 2018

Ferentari, RomaniaCiprian Bojan: „Într-o discuţie pe care am purtat-o cu un reputat profesor de filosofie polonez mi s-a atras atenţia că noi, românii, avem o cultură anemică şi dacă nu vom face ceva vom dispărea înghiţiţi de istorie. Remarca interlocutorului meu a gâdilat sensibila mea coarda naţionalistă şi eram la un pas de a-l strânge de-a dreptul de gât. Omul şi-a argumentat afirmaţia din perspectivă istorică. De-a lungul timpului, culturile puternice le-au înghiţit pe cele mai slabe. Şi a urmat un întreg şir de exemple, care s-au oprit la porţile cotidianului românesc. Mi s-a spus că trăim în noroi, că ni s-au profanat valorile, că ne ţiganizăm. Cultura unei minorităţi, care ca număr se ridică cu generozitate la 2,5 % din totalul locuitorilor, s-a impus asupra majorităţii. Iată deci, că până şi polonezii au aflat că românii ţopăie de zor pe muzică ţigănească şi că-şi „împodobesc” vocabularul cu termeni de la uşa cortului.”

Si as mai adauga ceva. Tiganizarea o fac in principal televiziunile, atat cele din trustul lui Voiculescu-Puscarie, cat si cele ale trustului PRO. Subtirari de filme in cel mai jegos limbaj tiganesc, de parca limba romana nu ar avea cuvinte de un milion de ori mai frumoase. De exemplu, gretosul „misto” e un cavant tiganesc folosit de postul pentru tigani si aurolaci, Antena 1, acolo unde curvele isi arata pasarica, iar cocalarii misto-ul din dotare. Evident, nu intereseaza pe nimeni, nu exista nicio grija pentru pastrarea culturii nationale autentice. Ciuma rosie, cu o puternica falanga tiganeasca, trebuie eliminata si daca vrem sa mai avem o cultura nationala autentica. Ciumatii rosii sunt mai rai decat comunistii dinainte de 1989, prin distrugerea sistematica a tot ce inseamna perenitate in cultura romana si inlocuirea valorilor perene cu tiganisme de rahat, de-am ajuns sa ni se strige mereu afara, noua romanilor, „Tiganii! Tiganii”.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu