A şaptea dimensiune pe Facebook (XXXVI)

duminică, august 23, 2020 11:29
Posted in category Mass-media

Dan Voiculescu
18 februarie 2018

Ticăloşia, subcultura şi minciuna constituie buchetul, savoarea specifică a Trustului „profesorului“ Voiculescu, el însuşi un veritabil exemplu al imposturii.

Falsul doctor Felix, profesorul în ale turnătoriei Dan Voiculescu, s-a mânjit cu o diplomă de doctor pe care a achiziţionat-o de la o universitate americană ilegală (dezvăluirile aparţin chiar foştilor slujbaşi ai lui Roşca Stănescu, actualul „partener“ al agregatului media al lui Voiculescu).

În CV-ul lui Voiculescu tronează impostura, dar asta nu l-a împiedicat să fie profesor la Academia de Ştiinţe Economice. Ca să fii profesor de Universitate trebuia însă să ai patalama de doctor, iar Voiculescu şi-a cumpărat una „de afară“, pe lângă cea românească, obţinută cu sudoarea frunţii Crescent, în 1987, chiar de la ASE. Cum doar o diplomă de doctor nu dădea bine la CV, „dom’ profesor“ s-a gândit să o altoiască pe cea autohtonă cu o alta cu pedigri american.

Aşa se face că, în 1990, când toţi studenţii erau ocupaţi cu protestele de stradă, studiosul Voiculescu s-a pus cu burta pe carte şi a studiat cât a fost ziulica de mare, prin birourile Crescent, până ce a obţinut, tocmai în îndepărtata Americă, la instituţia de învăţământ Pacific Western University, o diplomă de doctor.

Pacific Western University (PWU), instituţia care i-a eliberat lui Dan Voiculescu diploma de doctor în 1991, şi-a schimbat în 2007 numele în California Miramar University (CMU). Nu s-a schimbat însă nimic în nivelul de pregătire pe care îl oferă aşa-zisa universitate, nefiind acreditată de niciuna dintre agenţiile recunoscute de Departamentul American pentru Educaţie.

Pacific Western University are un „renume“ aparte: de şcoală neacreditată în Statele Unite şi aflată de zeci de ani pe lista neagră a universităţilor din toată lumea, o paria în sistemul american de învăţământ. O facultate fără sediu, o progenitură care, pentru câţiva arginţi, te face într-o clipită doctor în ce vrei tu, deşi nu are voie să emită astfel de diplome. Pacific Western University este o pseudoinstituţie care, din cauza scandalurilor, îşi schimbă denumirea şi locaţia ca pe ciorapi. Murdari, evident.

Impostură, nesimţire, abjecţie

Diplomele emise de fosta Pacific Western University nu au, practic, nicio valoare în faţa companiilor private sau a instituţiilor publice. Mai mult, potrivit legislaţiei americane, folosirea în unele state a acestor diplome este ilegală sau cel puţin supusă unor restricţii, tocmai pentru a preveni eventuale fraude.

După ce şi-a adjudecat de la Pacific Western University statutul de doctor cu numai 240 de dolari, „Felix“ Voiculescu s-a grăbit să predea la ASE. Astfel, începând cu 1996, bazat pe diplomele sale contrafăcute, Voiculescu a ocupat vremelnic, la ASE, Catedra de Relaţii Economice Internaţionale, disciplina Competiţie şi Competitivitate. Competitiv, deoarece doctoratul lui Voiculescu nu este lipsit de valoare, ci doar foarte ieftin: 240 de parai.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu