Afla cat mai multe despre ce inseamana un transport comercial de animale!
miercuri, aprilie 29, 2020 15:25Sa transporti animale intr-o alta tara sau la abator nu este o sarcina usoara pentru multi oameni. Crescatorii industriali de animale, de obicei, apeleaza la servicii profesionale de transport comercial de animale precum cel oferit de Brutaru Transport. Acesta firma are o experienta de aproape 30 de ani in domeniul transportului de animale vii, activand inca din 1991. Firma ofera cele mai moderne conditii de transportare pentru animale vii, iar soferii angajati la aceasta firma sunt special instruiti pentru a face fata provocarilor ce pot aparea in timpul transportului.
Fie ca vorbim despre un transport cu ovine, bovine sau porcine, Brutaru Transport ofera o cale profesionala de transport al animalelor minimalizand stresul ce poate fi provocat animalelor pe drum, iar rezultate sunt de fiecare pozitive.
Mijloacele de transport utilizate pentru transportul de animale vii, containerele si dotarile acestora trebuie construite, intretinute si operate astfel incat sa se evite ranirea si suferinta animalelor si sa se asigure siguranta acestora in timpul transportului. Astfel, acestea trebuie construite astfel incat sa ofere animalelor spatiul adecvat pentru a sta in pozitie naturala, cu exceptia pasarilor, altele decat puii de o zi.
Mijloacele de transport sau containerele trebuie proiectate si construite astfel incat sa asigure:
- suficient de mult spatiu liber deasupra animalelor stand in pozitie naturala, pentru circulatia eficienta a aerului;
- mentinerea calitatii si cantitatii de aer corespunzatoare speciei transportate, in special atunci cand animalele sunt transportate intr-un spatiu in intregime inchis.
De asemenea, mijloacele de transport, containerele, dotarile etc. trebuie sa fie suficient de solide pentru a suporta greutatea animalelor, sa le impiedice pe acestea sa scape sau sa cada, sa reziste la stresul datorat miscarii si, atunci cand este necesar, sa contina despartituri care sa protejeze animalele de miscarile mijlocului de transport. Dotarile trebuie proiectate pentru a permite operarea rapida si usoara.
Despartiturile trebuie sa fie rigide si suficient de solide pentru a rezista la greutatea animalelor care sunt impinse in acestea si sa fie astfel proiectate incat sa nu impiedice circulatia aerului.
Mijloacele de transport sau containerele trebuie sa fie construite si operate astfel incat sa protejeze animalele impotriva intemperiilor si schimbarilor meteorologice nefavorabile. In special acoperisul exterior, situat exact deasupra animalelor, trebuie sa limiteze la maximum absorbtia si conductia de caldura solara.
Planseul mijloacelor de transport sau al containerului trebuie sa fie antiderapant. Planseele trebuie sa fie proiectate, construite si intretinute pentru a se evita disconfortul, extenuarea si ranirea animalelor si a se reduce la minimum scurgerea de urina si fecale. Materialele alese pentru constructia planseului trebuie selectate astfel incat sa fie redusa la minimum coroziunea.
Mijloacele de transport trebuie astfel proiectate si construite pentru a permite accesul la animale, inspectia animalelor si, daca este necesar, adaparea, hranirea si ingrijirea acestora. Atunci cand este necesara legarea animalelor trebuie prevazut un echipament adecvat in mijlocul de transport. Containerele in care se transporta animale trebuie marcate clar si vizibil, pentru a indica prezenta animalelor vii, cu un semn care sa arate partea superioara a containerului.
Mijloacele de transport, containerele si dotarile acestora trebuie proiectate si construite pentru a permite o curatare si dezinfectie usoara. Animalelor trebuie sa li se ofere spatiul adecvat pentru a sta in picioare, in pozitia lor naturala, in mijloacele de transport sau in container. Totodata trebuie sa se prevada spatiu pentru culcare, in afara de cazul in care protocolul tehnic sau conditii speciale de protectie a animalelor cer altceva. Un protocol tehnic trebuie sa stabileasca spatiul minim disponibil pentru animale.
Pentru a se preveni ranirea datorata miscarilor excesive, trebuie sa se foloseasca paravane pentru a se separa grupe numeroase de animale sau incinta care contine mai putine animale decat capacitatea sa normala, care altfel ar avea prea mult spatiu. Paravanele trebuie sa fie adecvate speciei si taliei animalelor si trebuie pozitionate, securizate si intretinute, astfel incat sa previna ranirea sau suferinta acestora.
Atunci cand animalele sunt legate, sforile, pripoanele sau alte mijloace folosite trebuie sa fie destul de rezistente pentru a nu se rupe in conditii normale de transport si sa fie suficient de lungi pentru a permite animalelor sa se culce sau sa manance si sa bea. Trebuie astfel proiectate pentru a elimina orice pericol de strangulare sau de ranire. Animalele nu trebuie legate de coarne, picioare, inele nazale si nici nu trebuie transportate cu picioarele legate impreuna. Animalele trebuie legate numai cu dispozitive care sa permita sa fie dezlegate rapid. Trebuie sa se prevada suficienta ventilatie pentru a se asigura respectarea in intregime a nevoilor animalelor, luandu-se in consideratie in special numarul si tipul de animale ce trebuie transportate si conditiile meteorologice preconizate pe durata calatoriei. Containerele trebuie stivuite, astfel incat ventilarea lor sa nu fie impiedicata. Cand animalele trebuie transportate in conditii necorespunzatoare de temperatura si umiditate, trebuie sa se ia masuri corespunzatoare pentru a se asigura bunastarea acestora. Animalelor trebuie sa li se ofere apa, hrana si posibilitatea de a se odihni conform speciei si varstei, la intervale adecvate. Un protocol tehnic va determina perioadele maxime de calatorie, intervalele minime de adapare si hranire si perioadele de odihna. Apa si hrana trebuie sa fie de calitate buna si sa fie oferite animalelor intr-un mod care sa reduca contaminarea.
Femelele in lactatie, care nu sunt insotite de progenituri, nu trebuie transportate perioade indelungate. Cu toate acestea, daca este inevitabil, acestea trebuie mulse cu putin timp inainte de incarcare si la intervale de nu mai mult de 12 ore pe parcursul calatoriei.
Acestea fiind zise, puteti apela cu incredere la Livestocktransport!