Apropiatii lui Iohannis vand Basarabia Imperiului Raului (rusilor)

luni, ianuarie 25, 2016 21:31
Posted in category Basarabia

Klaus Werner IohannisCum a dormit Klaus Werner Iohannis în casa unui KGB-ist ce-i ajută azi pe rusnacii criminalului Putin (un fel de Hitler al secolului XXI) să pună laba roșie pe Basarabia

Media vorbeşte zilele acestea de un interes rusesc în România, prezentând o listă cu persoane, grupată pe ţări, pe care ideologul rus Alexander Dughin le-ar avea în vedere pentru crearea unui cerc de influenţă pro-rus. Pe lista privind România, apar personaje de prim rang ale vieţii politice, precum Ion Iliescu şi Adrian Năstase, dar şi conducători ai unor universităţi, scriitori şi intelectuali.

Victor Roncea, autorul articolului de mai jos, se află pe această listă cu menţiunea: „pe unele chestiuni poate avea poziţii incomode, nu e filorus”. Într-o postare pe blogul său, jurnalistul susţine că este onorat să fie pe această listă.

În articolul de mai jos, Victor Roncea dezvăluie fapte legate de interesul rusesc în România, ceea ce face ca articolul să fie cu atât mai interesant.

Ea: are 31 de ani. O cheamă Veronica şi a fost angajată a Lukoil – România. Este sora unui fugitiv din Republica Moldova, deconspirat ca agent FSB în cadrul unei investigaţii RISE Project: Renato Usatîi, fost candidat – interzis – la alegerile parlamentare tocmai încheiate peste Prut. În campania electorală prezidenţială din România, tânăra de 31 de ani l-a găzduit pe Klaus Werner Iohannis în locuinţa sa din Bulevardul Primăverii nr. 33, apt. 1, unde, potrivit actelor de rezidenţă în ţara noastră, îşi are domiciliul. Proprietatea este împărţită cu soţul său, milionarul Michael Horst Schmidt, patronul Auto Bavaria, prieten şi finanţator al actualului preşedinte ales al României. Veronica Schmidt Usatîi este atât de fragedă încât, în urma unei eveniment caritabil, la care şi-a cumpărat, cu 7500 de euro, o poşetă Gucci, verde, din piele de piton, presa mondenă a catalogat-o drept „fiica directorului general de la Automobile Bavaria” (Perfecte.ro).

El: are 54 de ani şi a emigrat la sfârşitul anilor ’70 în RFG. Cu toate acestea, dragostea de patrie îl aduce regulat acasă. Conform istorisirilor sale, în 1982 se întoarce în ţară la volanul primului său BMW, model 520. Când Schmidt a revenit în România, imediat după revoluţia din decembrie 1989, Veronica tocmai împlinea 7 anişori şi păşea în clasa întâi, la şcoala generală din Făleşti, Republica Moldova. Michael Horst Schmidt nu a ajuns oricum în România, chiar la Sibiu, în martie 1990, ci, potrivit propriilor afirmaţii, el se afla într-o misiune a statului german. Schmidt şi-a luat liber pentru un an de la compania Siemens, unde lucra, încercând să împiedice continuarea emigrării saşilor în Germania: „Conjunctura a fost în aşa fel încât eram într-o organizaţie a saşilor din Germania care aveau şi o influenţă politică, şi se punea problema că nu mai era presiune de emigrare a etnicilor germani în Germania, să se facă nişte acţiuni să rămână în România, să nu mai emigreze” (Interviu Wall-Street.ro).

Problema se transformase într-o prioritate geopolitică a Germaniei, care, după ce a iniţiat, pe fond politic, cumpărarea saşilor de la regimul comunist, prin intermediul Securităţii, şi-a dat seamă că este o acţiune greşită, care depopulează zone extinse, colonizate de-a lungul anilor, pierzându-se astfel influenţa germană în plan regional. Acţiunea „Recuperarea” constituie şi în prezent o problemă pentru statul german care, spre deosebire de statul român, a interzis desecretizarea documentelor operaţiunii.

La noi, cu aportul CNSAS, s-a aflat, de exemplu, că unul dintre mijlocitorii afacerilor de troc şi cash iniţiate de Germania, fostul locotenent- colonel Gelu Eftimie (nume conspirativ), şeful Compartimentului Aport Valutar Special (AVS) din cadrul Centrului de Infomaţii Externe (fosta DIE) este în prezent preşedintele executiv al FC Dinamo Bucureşti, pe numele său real Constantin Anghelache (Sursa: „Acţiunea Recuperarea. Securitatea şi emigrarea germanilor din România (1962 – 1989)”, de Florica Dobre, Florian Banu, Luminiţa Banu şi Laura Stancu, Ed. Enciclopedică, 2011).

Partea germană a preferat menţinerea la secret a numelor intermediarilor afacerii, pentru a nu le deconspira actualele poziţii în societăţile germană şi românească. În 1994, Michael Horst Schmidt ajunge, „întâmplător”, după cum afirmă, reprezentantul BMW pe România.

De atunci au trecut 20 de ani, timp în care, printre altele, i-a schimbat pe bandă limuzinele edilului Sibiului, actualul preşedinte ales al României, în regim de comodat. Adică gratis. E drept, tot gratis, a beneficiat de sprijinul primarului Klaus Werner Iohannis.

În 2007, potrivit unei investigaţii realizate de jurnalistul Cătălin Antohe, Iohannis a supus şi aprobat un PUD (plan de urbanism de detaliu), votat în unanimitate, pentru construirea unei reprezentanţe BMW în Sibiu, pe o suprafaţă de 6.128 de metri pătraţi (Sursa: EvZ). Actul a fost, însă, şi imoral, şi ilegal, pentru că autorizaţia s-a dat pe o firmă dizolvată şi radiată, după cum demonstrează acelaşi jurnalist în EvZ.

„Da, am o relaţie apropiată cu domnul Schmidt şi sunt bucuros de acest lucru. Am puţini prieteni şi sunt oameni de bună calitate”, a spus Klaus Iohannis, la B1 TV, în timpul campaniei electorale, cu referire la apartamentul din Primăverii, cu vedere la vilele lui Băsescu, Iliescu şi Ceauşescu.

Domnul Schmidt, la rândul său, are relaţii cu oameni de aceeaşi bună calitate. Pe lângă cumnatul său, Renato Usatîi, deconspirat drept agent FSB şi căruia i-a livrat cea mai scumpă maşină din Republica Moldova, un Rolls-Royce Silver Wraith, domnul Schmidt este prieten şi i-a avut asociaţi în firmele sale, printre alţii, pe: Verestoy Attila, Daniel Dăianu, Vasile Blaga, Romulus Valeriu Şerban Patriciu, fratele lui Dinu Patriciu, şi angajaţii acestuia din urmă, Dorin Marian şi Cătălin Harnagea.

Cu fostul şef al SIE, Schmidt a făcut afaceri bunicele, spun ziariştii de la Caţavencii. La fel cu administraţia prezidenţială, respectiv SPP, pe vremea când Dorin Marian era la uşa lui Emil Constantinescu sau, ulterior, cu Poliţia Română, căreia a ajuns să-i plaseze BMW-uri de 40.000 de euro, la preţ de criză: 112.000 euro. Bucăţi: 34.

Domnul Schmidt a ştiut să-şi aleagă bine prietenii: „Pentru bucuria de a-mi fi regăsit copilăria conducând un BMW, eu îi sunt foarte recunoscător domnului Michael Schmidt, cel care a pus pe picioare BMW-ul în România”, a spus Gabriel Liiceanu despre el.

Şi cumnatul său, Renato Usatîi, s-a arătat bucuros de achiziţia sa cu patru roţi şi o valoare de 340.000 de euro, care se adaugă la un al doilea Rolls-Royce pe care îl deţine la Chişinău, un Ghost de circa 250.000 de euro.

Renato Usatîi s-a arătat mulţumit şi de alegerea ca preşedinte al României a prietenului apropiat al cumnatului său: „Scopurile şi posibilităţile noului şef al statului român coincid cu ale noastre, în vederea unei eventuale colaborări”, scria Usatîi imediat după câştigul lui Iohannis (Blog RU), în ciuda declaraţiilor sale antiromâneşti în serie, cu care şi-a obişnuit electoratul, cum ar fi cea că, dacă va câştiga alegerile, va construi o replică a Zidului Chinezesc la graniţa cu România (sursa: Deschide.md).

Care or fi aceste scopuri şi posibilităţi, rămâne un mister. Problemele lui Renato Usatîi, fondator al Partidului Nostru, ulterior Partidul Politic Patria – Rodina, au început în septembrie, când Procuratura Republicii Moldova i-a blocat toate conturile sale, cât şi pe cele ale familiei şi inclusiv cel deţinut de gazda lui Klaus Iohannis de la Bucureşti, Veronica Schmidt Usatîi, sub acuzaţia de contrabandă cu valută, respectiv cu ruble, după cum a relatat Realitatea.md prezentând şi documentele oficiale ale cazului.

Pe ultima sută de metri, participarea partidului său la alegeri a fost interzisă, motivându-se folosirea unor fonduri străine ilicite, de circa 430.000 de euro. Surse de la Chişinău afirmă că unele sume cu aceeaşi provenienţă s-au teleportat şi spre Bucureşti. Campania extravagantă şi foarte bine unsă a lui Usatîi îi conferise peste noapte o cota enormă de 18%, potrivit unui sondaj nepublicat al U.S. National Democratic Institute, citat însă de BloombergView.

Politicianul de ocazie Renato Usatîi, acum fugar „at large” prin stepele Rusiei, s-a dovedit a fi o petardă politică cu dublă acţiune, menită, pe de-o parte, să mobilizeze electoratul de stânga spre un partid altfel anchilozat, cel al socialiştilor filo-ruşi conduşi de Igor Dodon, cât şi să întârească, în replică, partidul fostului premier Vladimir Filat, considerat pro-românesc.

Colac peste pupăză, preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a efectuat o vizită inoportună la Chişinău, la finalul campaniei, dând prilej taberei filo-ruseşti să-şi consolideze retorica anti-românească şi să-şi anime electoratul la vot împotriva „fasciştilor de români”, acum reprezentaţi chiar de un „nazist”.

Marc Champion, de la BloombergView, consideră că manipularea prin cometa „Patria” a făcut parte dintr-o operaţiune inteligentă a Rusiei, apreciind că, odată exclus Usatîi, votanţii săi au votat masiv cu socialiştii, ridicând procentul lor de la un rahitic 5% la scorul actual, care i-a propagat drept câştigători ai alegerilor.

De-a lungul campaniei electorale, „pro-românul” Filat şi „pro-rusul” Usatîi s-au acuzat reciproc de apartenenţă la grupări de crimă organizată, conturându-se astfel mai bine, pentru electoratele proprii, cele două tabere: filo-rusească şi filo-europeană, respectiv „pro-românească”. Cu toate acestea, o investigaţie RISE Project publicată de Adevărul ne demonstrează că circul de la TV nu are neapărat suport în realitate: „Controversatul om de afaceri Renato Usatîi a finanţat o deplasare de lux a ex-premierului Vlad Filat la München, Germania, pentru a vedea live finala Champions League din mai 2012. Cei doi au călătorit împreună cu acelaşi avion privat, au locuit în acelaşi hotel de cinci stele şi au stat în aceeaşi lojă VIP de pe Allianz Arena din München, stadionul unde s-a disputat meciul de fotbal dintre Bayern München şi Chelsea Londra.” Excursia sportivă l-a costat pe Usatîi, care la vremea respectivă se prezenta drept consilier al lui Filat, circa 100.000 de euro. Ca orice premier pro-european care se respectă, chiar dacă provine din cea mai săracă republică a Europei, Filat îşi are fiul la o şcoală privată din Elveţia, motiv pentru care avionul lui Usatîi a făcut şi escală la Geneva. La Chişinău, iată, omul de afaceri transformat apoi în politician, a ştiut să asigure, gratuit, transportul unui prim-ministru, atunci când a avut nevoie. Cumnatul său, milionarul-BMW, a făcut la fel, la Sibiu, cu fostul primar, în prezent preşedinte ales al României.

RISE Project publică zilele acestea primul său documentar video, intitulat elocvent „Asasin în lege”, în care Usatîi – denumit „Copilul FSB” – apare înregistrat pe ascuns în timp ce-şi prezintă legăturile sale cu lumea interlopă şi serviciile secrete ruseşti. „Investigaţia video face legătura între mai multe asasinate la comandă şi tentative de crimă comise în patru ţări, arătând cum funcţionează, în timp real, la frontiera de est a Uniunii Europene, un sistem de crimă organizată cu ramificaţii la toate nivelurile societăţii.”

Usatîi, cumnatul celui mai bun prieten al preşedintelui ales Klaus Iohannis, domnul Schmidt, care i-a asigurat limuzinele de lux cu titlu gratuit în ultimul deceniu şi care i-a oferit chiar şi apartamentul soţiei sale, la un preţ modic, face parte din acest sistem. (Sursa)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Apropiatii lui Iohannis vand Basarabia Imperiului Raului (rusilor)”

 1. USLamistul Iohannis starneste rumoare si indignare la Munchen | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 31st, 2016 at 15:22

  […] Apropiatii lui Iohannis vand Basarabia Imperiului Raului (rusilor) […]

 2. Iohannis, intru in pamant de rusine ca te-am votat | A șaptea dimensiune says:

  februarie 18th, 2016 at 19:06

  […] Apropiatii lui Iohannis vand Basarabia Imperiului Raului (rusilor) […]

 3. Cum a topit Iohannis in jumatate de an tot bugetul Presedentiei | A șaptea dimensiune says:

  februarie 20th, 2016 at 20:43

  […] Apropiatii lui Iohannis vand Basarabia Imperiului Raului (rusilor) […]

 4. In Romania, infractorii sunt decorati de Iohannis | A șaptea dimensiune says:

  martie 1st, 2016 at 21:47

  […] Apropiatii lui Iohannis vand Basarabia Imperiului Raului (rusilor) […]

 5. Iohannis vrea moschee in Bucuresti | A șaptea dimensiune says:

  martie 24th, 2016 at 18:12

  […] Apropiatii lui Iohannis vand Basarabia Imperiului Raului (rusilor) […]

 6. Rahatul James Pettit, ambasadorul SUA (?) la Chisinau, are pareri staliniste despre Basarabia, pamant romanesc | A șaptea dimensiune says:

  august 29th, 2016 at 14:38

  […] Apropiatii lui Iohannis vand Basarabia Imperiului Raului (rusilor) […]

 7. Cum vor „agenturili” sa-i ia lui Iohannis tihna concediilor infinite | A șaptea dimensiune says:

  octombrie 23rd, 2016 at 12:08

  […] Apropiatii lui Iohannis vand Basarabia Imperiului Raului (rusilor) […]

Adauga un comentariu