Cum a topit Iohannis in jumatate de an tot bugetul Presedintiei

sâmbătă, februarie 20, 2016 20:41
Posted in category PeNaLii

Klaus IohannisDe ce numai naivii au dreptul să se mire de „politica altfel” a lui Iohannis

Surpriză neplăcută e acest comportament doar pentru cei care nu au urmărit, însă, activitatea primarului Iohannis. Personaj arhi-cunoscut pe plan local pentru nenumăratele vizite făcute peste hotare, cel mai adesea sub pretexte de-a dreptul jenante.

Să luăm un exemplu la întîmplare: în primăvara anului 2010, fix cînd guvernul Boc anunța marile tăieri de pensii, sporuri și salarii, spre disperarea românilor și în numele dorinței de economie pe fond de criză, primarul Klaus Iohannis pleca 10 zile în Germania în interes de serviciu. Avea probleme grave de rezolvat: în oraşul Regensburg, o sesiune de prelegeri organizată de un institut anonim, iar în oraşul Landshut, participarea la Festivalul intitulat “Europa Fest der Städtepartnerschaften. Ambele orașe, la distanță de vreo oră pe autostradă de Wurzburg, unde locuiesc părinții edilului.
Să te mai miri că azi pleacă, președinte fiind, la expoziția universală de la Milano, la Vatican și la festivalul de la Salzburg, topind în juma de an tot bugetul președinției?

Alți români se declară dezamăgiți că președintele a salutat majorarea propriului salariu, lăsînd ”pălmașii” la urmă. Altă nedreptate. Iohannis își expusese în clar acest punct de vedere, țineți-vă bine, încă din septembrie 2009.

La acea vreme, guvernul Boc vorbea public despre noua lege unitară a salarizării, a cărei formă îl nemulțumea, însă, pe edilul sibian.
„Legea unică de salarizare este binevenită pentru că ea există în toate ţările cu apă caldă, depinde cum este ea concepută”, spunea el, adăugînd că nu consideră bun principiul de la baza legii şi raportul de numai 1 la 12 pentru salariul preşedintelui, care ar trebui să fie mult mai mare.
„Nu cred că este un principiu bun după care se lucrează. Dacă se ajunge la un raport de 1 la 12, nu cred că acesta poate să reflecte obiectiv importanţa muncii pentru societate. Dacă cel mai mic salariu este 1, iar preşedintele ţării câştigă 12, mi se pare o eroare de principiu. Importanţa muncii trebuie să se reflecte şi în salarizare. Ar trebui ca raportul să fie mult mai mare decât 1 la 12”, mai spunea Iohannis.

A ajuns președinte și a reușit, deocamdată, să mărească substanțial acest raport, evident, în favoarea președintelui.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Cum a topit Iohannis in jumatate de an tot bugetul Presedintiei”

 1. In Romania, infractorii sunt decorati de Iohannis | A șaptea dimensiune says:

  martie 1st, 2016 at 21:44

  […] Cum a topit Iohannis in jumatate de an tot bugetul Presedentiei […]

 2. Iohannis vrea moschee in Bucuresti | A șaptea dimensiune says:

  martie 24th, 2016 at 18:10

  […] Cum a topit Iohannis in jumatate de an tot bugetul Presedentiei […]

 3. Neamtul tiganizat Iohannis abandoneaza pe zi ce trece Basarabia | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2016 at 17:00

  […] Cum a topit Iohannis in jumatate de an tot bugetul Presedentiei […]

Adauga un comentariu