B1 TV a fost lansat în România pe banii naşului mafiot al „prinţişorului” Nicu Ceauşescu

miercuri, decembrie 28, 2016 14:25
Posted in category Mass-media

B1 TVDe ce mafia PSD-istă zburdă la B1 TV? Deoarece actualul B1 TV are ca acționari pe: Sorin Oancea (fost director general al televiziunii Antena 3): 50% și SC News Television SRL: 50%, în spatele acestuia din urma stând moștenirea românului Gheorghe Constantin Păunescu, nașul mafiot al Nicușor Ceausescu și al Polianei Ceausescu, despre care vom vorbi ceva mai la vale. Până atunci, merită amintite alte fapte de vitejie ale postului B1 TV din ultimii doi ani. După ce i-a gonit pe toți cei care arătau o minimă echidistanță, B1 TV a devenit oficina mafiei PSD-iste, în care a zburdat în voie, seară de seară, într-o vreme, mafiotul Sebastian Ghiță, fugit cu banii țării în buzunar. M-am întrebat atunci și mă întreb si azi de ce mafiotul Sebastian Ghiță, prietenul lui Puie Monta, nu se ducea la televiziunea proprie, cocina Romania TV, și alegea B1 TV. Un posibil răspuns ar fi acela că și mafioții au milimetrul lor de demnitate, adică nu poți mânca rahat la tine acasă, nu se cuvine așa ceva, dar poți înghiți mult rahat acolo unde aproape toată lumea înghite tone de rahat. Nu mai spun de pușcăriașul Dragnea pe care-l prindeau zorile la B1 TV.

B1 TV a apărut în decembrie 2001 din banii furați de mafiotul Gheorghe Constantin Păunescu, nașul lui Nicușor Ceausescu

Cine este Gheorghe Constantin Păunescu

În ianuarie 1993, atunci când bețivanul mafiot Văcăroiu asigura trecerea României în proprietatea privată a mafiei PSD-iste, la acea oră PDSR-iste, una dintre cele mai importante societăți hoteliere din lume, ITT SHERATON și ENTREPRISE AMIOUNY, propun guvernului Văcăroiu înființarea unei societăți mixte cu LIDO SA. Ce cuprindea propunerea de contract: reamenajarea în numai 20 de luni a hotelului Lido după standarde occidentale, dotarea complexului cu 3 restaurante, o piscină, construirea unei săli polivalente, a unui imobil separat de 4.500 mp. pentru birouri, amenajarea unei parcări subterane cu 160 de locuri, construirea a 3 săli de conferințe-întâlniri-protocol și înființarea unui lanț de magazine. Valoarea totală a investiției era de 40 de miliarde lei. Capitalul social al societății mixte nou înființate: 12 milioane $. Proiectul cade, fiind respins de guvernul Văcăroiu.

Motivația refuzului oferit firmei SHERATON este ambiguă. În spatele afacerii stătea, însă, confortabil românul Gheorghe Constantin Păunescu, nașul lui Nicușor și al Polianei Ceausescu (cu alte cuvinte, fosta nomenclatură comunistă a jefuit România și s-a îmbogățit după 1989, nu altcineva). Cum bețivanul Văcăroiu de la Palatul Victoria îi ciugulea din palmă lui Gheorghe Constantin Păunescu, Guvernul României din acea vreme demolează fără remușcări intențiile firmei SHERATON.

În paralel cu oferta celebrei firme SHERATON, LIDO SA. primește din partea a două firme străine anonime, LANGDALE LIMITED CONSULTING AND TRADING COMPANY (Irlanda) și STAROMEX SA. (Elveția) o altă propunere de asociere pentru o societate mixtă. De data aceasta și Consiliul Împuterniciților Mandatați ai statului și conducerea LIDO percutează rapid. Se face pe întuneric o evaluare de suprafață a patrimoniului complexului hotelier din care se evaporă brusc câteva milioane $ prin trecerea în neființă a piscinei, terenului, poziției și valorii construcției Lido și i se oferă cu larghețe “străinului” 51% din acțiunile societății mixte cu toate că investițiile și durata realizării lor sunt incomparabil mai mici decât cele oferite de firma SHERATON.

Ghici ciupercă ce-i: cine sunt cele două firme străine?

 1. LANGDALE – LIMITED – IRLANDA
  Firmă prin care Gheorghe Constantin Păunescu a oferit RENEL-ului cărbuni din Rusia cu 2,5 $ peste prețul pieței. Data înființării: 25 aprilie 1990. Sediul: 17 EARLSFORT TERRACE DUBLIN 2, IRLANDA. Capital social: una mie lire irlandeze. Alte constatări: n-are nici măcar telefon propriu, nu s-au identificat bănci cu care firma să lucreze.
 2. STAROMEX SA – ELVEȚIA
  Adresa: Via Geretta 2, CH 6902 Paradiso – Elveția. Data înființării: 03.09.1992. Capital social: 100.000 franci elvețieni. Angajați: 1 funcționar. Directori: Gheorghe Constantin Păunescu și Entzo Giossani.

Quod erat demonstrandum.

Informații preluate din “Academia Catavencu”, nr. 95/1993

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “B1 TV a fost lansat în România pe banii naşului mafiot al „prinţişorului” Nicu Ceauşescu”

 1. Cum au cumparat fostii securisti si comunisti Romania, bucata cu bucata | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 8th, 2019 at 18:33

  […] B1 TV a fost lansat in Romania pe banii nasului mafiot al lui Nicusor Ceausescu […]

Adauga un comentariu