Bătaia Ortodoxă Română (BOR)

joi, august 22, 2019 9:56
Posted in category Mass-media

STOP finantarii BORSunteţi fan distracţii extreme? Vă plac jocurile full contact în care se dă liber la vânătoarea de femei? Ei bine, se poate şi în România, evident la cu totul alte costuri, cu deosebirea că la noi autorităţile nu condamnă, ci sprijină fenomenul.

Iată o scenă de luptă: o namilă de bărbăţoi de doi metri înşfacă o tinerică de gură şi de gât, o târăşte pe asfalt, o trânteşte şi o umflă sănătos, în timp ce o altă tânără încearcă să i-o smulgă din pumni. Alături, poliţia asistă cu interes. În cele din urmă, meciul fiind adjudecat, sunt săltate la secţie persoanle vinovate de tulburarea liniştii publice: femeile încasează amenzi penale.

Cititorii noştri mai serioşi au recunoscut deja stilul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) în rostuirea evenimentului. Duminică (decembrie 2003 – n.m.), la Curtea de Argeş, în timpul sărbătorii hramului bisericii Sf. Filofteia, două maici au reuşit să treacă pe lângă bodyguarzii episcopului Calinic (scurtă fişă: fost deputat PDSR = PSD, fost emisar al regimului lui Ceaşcă în iadul capitalist, recompensat apoi, pe aceleaşi căi doar CNSAS-ului cunoscute, cu poziţii cuvioase prin nenumărate AGA).

Odată ajunse în biserică, au făcut ceea ce fac cu obstinaţie de 14 ani: au cârtit împotriva lui Teoctist. Atunci când preotul a pomenit numele sinistrului Patriarh în timpul slujbei, maicile au apucat să strige doar “nu e vrednic”, că dihania de doi metri pe care o descriam mai sus, înţolită în uniformă de luptă creştină – recte de preot ortodox – le-a administrat terapia de şoc.

Poliţia le-a ridicat nu numai pe cele două manifestante din grupul de la Vladimireşti, ci şi pe o tânără civilă, masterandă în studii economice, care a intervenit să le apere ca simplu creştin.

Ordinul bisericii, transmis adjunctului poliţiei locale, ca unui slogoi al BOR, a sunat ferm: le daţi pedeapsa maximă, 40 de milioane (lei vechi – n.m.) amendă.

La secţie, maicile au anunţat că pentru cauze similare au un dosar în drum spre Strasbourg, aşa că poliţiştii s-au şuşotit şi le-au acordat clemenţa unei amenzi de doar 10 milioane, iar studentei 5 milioane pentru că a tulburat liniştea pumnilor unui bătăuş.

Întrebările noastre rămân aceleaşi de un deceniu: este poliţia locală sluga bisericii sau Ministerul de Interne este doar o falangă a Securităţii regrupate în BOR? (“Academia Caţavencu”, nr. 626/2003)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Bătaia Ortodoxă Română (BOR)”

  1. Cre(ş)tinismul social-democrat | A șaptea dimensiune says:

    noiembrie 17th, 2019 at 10:30

    […] Bătaia Ortodoxă Română (BOR) […]

Adauga un comentariu