Brevetul Ford „Pet Mode” este similar cu „Dog Mode” lansat de Tesla, dar mai bun

vineri, februarie 18, 2022 17:13

Ford
În zilele noastre, mașinile sunt construite cu tot felul de opţiuni, pentru un confort sporit, iar producătorii de automobile caută modalități de a le extinde la membrii cu blană ai familiei noastre. În 2019, Tesla a lansat „Dog Mode”, facilitându-le proprietarilor de animale de companie să lase animalele în vehicule pentru o perioadă scurtă de timp. Acum, „Pet Mode” patentat de Ford pare să ofere ceva similar, dacă nu chiar mai bun.

Proprietarii de Tesla pot activa „Dog Mode”, ceea ce face ca anumite opţiuni ale mașinii să funcționeze în timp ce vehiculul este parcat. Ideea principală este de a menține interiorul maşinii cald iarna sau răcoros vara. Pe lângă menținerea unei temperaturi setate în interior, „Dog Mode” de la Tesla afișează un mesaj pe ecranul central cu temperatura internă și un mesaj, astfel încât oricine trece pe acolo să știe că animalul este confortabil și în siguranță. Proprietarii pot activa „Dog Mode” pe ecranul tactil.

Și în timp ce Tesla a fost primul care a oferit o astfel de caracteristică, Ford a brevetat un „Pet Mode” similar înaintea lui Tesla. Potrivit forumului Lightning Owners, brevetul a fost depus în 2018 și publicat în februarie 2022, sugerând că opţiunea va apărea în curând.

La fel ca sistemul Tesla, „Pet Mode” pentru animale de companie al Ford va menține interiorul maşinii la o temperatură stabilită. În plus, brevetul sugerează că o singură apăsare pe telecomanda va activa „Pet Mode”, va schimba temperatura, va lăsa să pătrundă aerul curat în cabina animalului de companie. În acest fel, în acest fel animalele de companie primind o adiere plăcută de aer proaspăt dacă este o zi frumoasă. „Pet Mode” va dezactiva toate comutatoarele ferestrelor și ușilor, asigurându-se că animalele de companie nu pot coborî accidental geamul și nu pot scăpa.

Depunerea brevetului dezvăluie că „Pet Mode” al Ford ar fi personalizabil, adică proprietarii îl pot seta să deschidă un hayon în care să sară un câine, să coboare scaunele din spate pentru a-i oferi prietenului tău blănos mai mult spațiu și multe altele. În plus, proprietarii ar putea seta o anumită temperatură și chiar muzică în perioada de aştepare, odată ce „Pet Mode” este activat.

În plus, se pare că „Pet Mode” poate fi activat, ajustat sau controlat cu ușurință dintr-o aplicație pentru smartphone. De exemplu, un proprietar de animale de companie poate să schimbe temperatura din mers sau să coboare scaunele, dacă durează mai mult cumpărăturile într-un magazin.

Brevetul Ford mai menționează „un sistem de hidratare” care ar putea furniza apă proaspătă și rece animalelor de companie sau chiar un sistem de cip RDIF care va recunoaște un cip la gâtul unui animal de companie. Apoi, vehiculele Ford ar putea activa automat „Pet Mode” dacă animalul de companie se află în vehicul în timp ce acesta este parcat.

Din păcate, fiind voba doar de un brevet publicat, nu înseamnă că Ford îl va aduce pe piață. Vedem tot timpul brevete care nu sunt niciodată lansate. Cu toate acestea, odată cu viitoarele vehicule electrice, inclusiv Ford F-150 Lightning pe drum, am putea să vedem şi acest vis împlinit.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu