Toyota prezintă un pickup electric care ar putea rivaliza cu Ford și Tesla

miercuri, decembrie 15, 2021 18:14

Pickup electric Toyota
Ce este un pickup? Un pickup este un vehicul utilitar uşor, compus dintr-o cabină pentru pasageri şi o platformă descoperită pentru transport marfă.

Săptămâna aceasta Toyota ne-a oferit o previzualizare a planurilor sale de vehicule electrice, afirmând că intenționează să lanseze 30 de modele EV-uri (maşini electrice) diferite până în anul 2030.

Toyota speră să aibă pe piață aproape 15 modele diferite de EV-uri până în 2025, începând cu un pick-up EV care ar putea rivaliza cu Tesla Cybertruck și viitorul Ford F-150 Lightning. Și în timp ce Toyota nu l-a numit „Tacoma EV” în timpul anunțului, ci a menționat doar o camionetă EV, este clar că ne uităm la ceea ce este, probabil, următoarea generație Toyota Tacoma.

Toyota a declarat anterior că un pickup electric este pe drum, iar acum avem o dovadă suplimentară că acest model ar putea deveni în curând realitate. Vedeți mai sus un vehicul care seamănă foarte mult cu actualul Toyota Tacoma, doar cu modificări subtile pentru a se potrivi cu noul redesign Tundra 2022.

În acest moment, nu avem nicio informație despre acest pickup Toyota, dar configurația cu patru uși, cu anvelope de teren și flancuri proeminente pentru aripi sugerează un model TRD Off-Road sau TRD Pro. Stilul general combină actualul Tacoma și noul Tundra.

Este greu să vă faceți o idee a dimensiunii, deoarece pare puțin mai mare decât un Toyota Tacoma tipic, ceea ce înseamnă că acest vehicul electric ar putea fi poziționat pentru a prelua și camionul electric Rivian R1T. Conform imaginii de mai sus, acesta ar putea fi noul Tacoma, iar Toyota l-ar putea oferi atât cu un motor ICE obișnuit, cât și cu o opțiune EV pentru potențialii cumpărători. Dar, din nou, aceasta este pură speculație.

Având în vedere modul în care piața vehiculelor electrice se mișcă, ne așteptăm la câteva anunțuri de la Toyota în 2022, inclusiv la un debut oficial de camion electric. Deocamdată, tot ce avem sunt aceste imagini.

În timpul dezvăluirii, Toyota a prezentat aproape 30 de vehicule diferite, fie pe drum, fie planificate pentru viitor, inclusiv un nou FJ Cruiser, Seedan-uri, SUV-uri, mașini sport, CUV și multe altele. Probabil că cele mai de succes modele de acum până în 2030 vor contribui la modelarea direcției viitoare a mărcii.

Compania a mai spus că și-a extins investiția în tehnologia bateriilor la aproape 17,6 miliarde de dolari și speră să vândă aproximativ 3,5 milioane de vehicule electrice la nivel global până în 2030. Deși toate acestea sunt interesante, cu siguranță vom fi mai mult cu ochii pe acest EV.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu