Noul concept EV (maşină electrică) al Mercedes-Benz pare cea mai eficientă maşină electrică produsă vreodată

miercuri, ianuarie 5, 2022 8:11

EV Mercedes-Benz
Mercedes-Benz și-a dezvăluit noul concept de maşină electrică, numit Vision EQXX, în timpul unei prezentări virtuale la CES 2022. EQXX nu numai că are o autonomie de 648 de mile, dar este cel mai eficient vehicul EV produs vreodată – poate călători peste 60 de mile (aproximativ 100 de kilometri) folosind doar 10 kWh.

EQXX își obține raza de acțiune prin eficiență, nu prin dublarea capacităţii bateriei. Aceasta înseamnă o aerodinamică îmbunătățită (un coeficient de rezistență record de 0,17), un sistem de propulsie avansat dezvoltat cu ajutorul inginerilor de F1 și o construcție relativ ușoară. EQXX are 117 celule solare pe acoperiș, iar bateria sa este mult mai densă (și, prin urmare, fizic mai mică) decât alte baterii de 100 kWh.

Mercedes-Benz a reușit să ofere lui EQXX un interior foarte futurist. Dispune de un Hyperscreen de 56 de inch care se întinde pe lățimea planșei de bord, plus scaune „din piele” și clapete de tragere ecologice în loc de mânere de uși.

Dar să nu ne entuziasmăm prea devreme. Este doar o mașină concept și nu se știe cât de mult ar costa un EQXX de producție – aceste vehicule electrice ultra-eficiente s-ar putea să nu fie accesibile oamenilor obișnuiți o perioadă foarte lungă de timp. În plus, intervalul de 648 de mile al lui EQXX nu este confirmat de EPA sau de alte părți independente.

Și dacă cineva își doreşte astăzi un EV cu o rază de acțiune foarte lungă, modele EV ale Mercedes de până acum nu sunt cele mai bune opţiuni. Mercedes-Benz EQS poate parcurge 350 de mile cu o încărcare, ceea ce este destul de bine, dar Lucid Air și Tesla Model S Long Range Plus pot parcurge între 400 și 500 de mile. De asemenea, Tesla plănuiește să lanseze Roadster-ul în 2023, iar acesta poate parcurge 620 de mile cu o singură încărcare a bateriei.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu